elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La DANA provoca fortes pluges i manté la seua alerta groga a la Comunitat

La DANA provoca fortes pluges i manté la seua alerta groga a la Comunitat
  • El lloc més afectat ha sigut Castelló, on s'han descarregat més de 80 litres per metre quadrat durant 12 hores

La nova DANA que ha arribat i que afecta la Península, ha descarregat durant les últimes 12 hores més de 80 litres per metre quadrat en diversos punts de Castelló.

A més, l'alerta groga per pluges es manté durant aquest dimarts en aquesta província i també al nord de València ia la costa alacantina, on està activat un avís groc per fenòmens costaners, segons informa l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET).

I és que durant la nit d'aquest dilluns les precipitacions han anat des febles a moderades en algunes zones de Castelló i nord de València. No obstant això, aquestes tot i ser persistents s'han produït sense tempesta.

Per aquest motiu, les regions més afectades a causa de la quantitat de precipitació acumulada durant les últimes 12 hores han estat: Benassal amb 84,8 litres, Catí on s'han registrat 79,2 litres i Vilafranca amb 66,2 litres per metre quadrat , segons les dades proporcionades per AEMET.

Pel que fa a la cota de neu, aquesta ha anat en ascens durant tota la matinada, situant-se per sobre dels 2.000 metres. No obstant això, ja no neva i la poca quantitat que es va acumular s'ha anat fonent amb el transcurs de les hores.

Recordem que per a aquest dimarts s'esperen precipitacions que en la meitat nord de la Comunitat Valenciana poden ser forts i persistents ia més poden anar acompanyades de tempestes.

Pel que fa a el cel, s'espera que estigui ennuvolat o cobert amb precipitacions generalitzades.

I les temperatures mínimes aniran en ascens en la meitat nord i sense cap tipus de canvi en el sud. A l'contrari que les màximes, ja que aquestes pujaran en general, encara que en el sud de València podrien experimentar un descens local.

Pel que fa a el vent, s'espera que sigui moderat i amb intervals forts al litoral.

Pujar