elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
FITUR 2022

La C.Valenciana confia en el turisme les seues expectatives de recuperació econòmica i emocional

La C.Valenciana confia en el turisme les seues expectatives de recuperació econòmica i emocional
La C.Valenciana confia en el turisme les seues expectatives de recuperació econòmica i emocional
  • FITUR celebra el dia de la Comunitat Valenciana amb gran expectació i amb bones perspectives de futur per al sector

La Comunitat Valenciana ha celebrat en FITUR, la Fira Internacional de Turisme de Madrid, el seu dia gran. El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha recorregut els estands dels patronats de València, Alacant i Castelló per a conéixer de primera mà les ofertes turístiques que els diferents municipis han portat a la fira de turisme més important d'Espanya.

Durant la seua visita a la fira, Puig ha destacat la fortalesa del turisme en la Comunitat Valenciana i ha assenyalat que la seua aportació serà "fonamental" per a la recuperació econòmica i emocional. Després de "un 2020 d'emergència" i "un 2021 de resistència", l'any 2022 "serà de potència", afirma el cap de l'Ecutivo valencià, que ha fixat l'objectiu de recuperar en el turisme "els indicadors extraordinaris de 2019".

El president ha assenyalat que aquesta nova edició del certamen ve acompanyada de "tota la força, la il·lusió i l'esperança que enguany siga el de la recuperació emocional, per al que el turisme és un element fonamental", i també el de la recuperació de l'activitat als nivells de 2019, objectiu que considera factible si s'aconsegueix doblegar la pandèmia.

Més turistes en 2021

Puig s'ha referit, a més, als "senyals positius” que suposa l'augment de turistes. De fet, en 2021 al voltant de 20 milions de turistes han visitat la Comunitat Valenciana, i s'ha experimentat un increment del 47% en el turisme procedent d'altres països i del 45% , en el turisme nacional. A més, com ha destacat el president, l'ocupació s'ha recuperat, malgrat la incertesa.

Puig ha subratllat, d'altra banda, l'esforç i la professionalitat del sector turístic per a oferir un 'Mediterrani viu i segur' i ha afirmat que l'aliança amb ell resulta clau "per a la nova etapa de normalitat millorada a la qual aspirem". Igualment, ha al·ludit al suport que la Generalitat li ha prestat en tot moment. En aquest sentit, enguany s'han donat en total 463,3 milions d'euros en ajudes al sector turístic amb els diferents programes.

En aquest sentit, el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha explicat que “en aqueixa temporada de foscor” que ha suposat la pandèmia, “el mercat nacional s'ha comportat molt bé i el domèstic valencià ha crescut”. Referent a això, ha fet pública la intenció de “aprofitar la filosofia del bo viatge per a transformar en estructural aqueix creixement que pot ser molt interessant de cara al futur”.

Pla de sostenibilitat dels municipis

Els municipis valencians han posat l'accent en la sostenibilitat com a eix de futur per a promoure un turisme més respectuós. Aquest és el cas de Peníscola, que ha presentat en FITUR el Pla de Sosetnibilidad, el projecte del qual converteix a Peníscola en un dels dos únics municipis valencians a comptar amb aquesta mena de plans.

Concretament s'han comunicat les actuacions relacionades amb la creació de producte, la posada en valor de les rutes turístiques de la ‘pedra en sec’ i rutes d'hiper realitat pels escenaris de cinema de la localitat. 

Respecte a la ruta de la ‘pedra en sec’, es catalogaran i senyalitzar tots els punts de la ruta al llarg de la localitat ja que és un patrimoni que s'ha revaloritzat des que és patrimoni de la Humanitat.

Quant a les rutes d'hiper realitat, es busca poder fer rutes per la ciutat sense haver d'estar escanejant codis QR contínuament i crear rutes accessibles per a qualsevol persona. En aquest sentit, potenciar l'ús d'eines tecnològiques que minimitzen l'ús de suports físics és un dels objectius de les rutes d'hiper realitat. 

 També Gandia aposta per renovar-se mitjançant la sostenibilitat, amb l'eliminació de barreres urbanístiques i millorant l'accessibilitat al seu patrimoni, com ha explicat el seu alcalde, José Manuel Prieto, que ha presentat el nou projecte per a crear una via de ciclovianants que unisca la zona de Marjal amb la platja de l'Alhuir per a revitalitzar aquest entorn.

Turisme de naturalesa

L'Ajuntament d'Onda ha aportat a FITUR el seu projecte de turisme de senderisme en família per a apostar per un projecte sostenible saludable, que pretén donar recompenses a totes les persones que facen totes les rutes que ofereix la localitat castellonenca.

Turisme gastronòmic

La regidor de Turisme de Sueca, Manoli Egea, ha donat a conéixer el 61 concurs internacional de paella que se celebrarà aquest 2022, una aposta de promoció que posa a aquesta localitat valenciana en l'epicentre del turisme gastronòmic, en una localitat que compta amb el Museu Joan Fuster i el Museu de Xocolate i impressionants platges per al gaudi del turista i el visitant.

Borriana també aposta pel producte de proximitat i amb una mirada a la mar, presentant la seua marca ‘Peix de Llotja’, entorn del qual vol donar a conéixer la qualitat dels productes marítims que arriben als seus restaurants.

També és el cas de Castelló de la Plana, que acudeix a Fitur amb un showcooking amb el qual mostrar al món de què tracta el famós ‘arrocito a Castelló’ que cantava Manolo García, com a paradigma de l'estil de vida mediterrani que la ciutat vol promocionar com a atractiu en la fira.

MÉS FOTOS
La C.Valenciana confia en el turisme les seues expectatives de recuperació econòmica i emocional - (foto 2)
La C.Valenciana confia en el turisme les seues expectatives de recuperació econòmica i emocional - (foto 3)
La C.Valenciana confia en el turisme les seues expectatives de recuperació econòmica i emocional - (foto 4)
La C.Valenciana confia en el turisme les seues expectatives de recuperació econòmica i emocional - (foto 5)
Pujar