elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Violinistes d'Alemanya, Espanya i Ucraïna passen a la final de CullerArts

Violinistes d'Alemanya, Espanya i Ucraïna passen a la final de CullerArts
  • El dissabte actuaran amb l'Orquestra de València per a disputar el I Premi Internacional de Violí del festival

Tres jóvens violinistes d'Alemanya, Espanya i Ucraïna disputaran este dissabte 14 la gran final del I Concurs Internacional de Violí CullerArts després de superar la fase eliminatòria i les semifinals que s'han disputat des del dilluns.                                            

El jurat qualificador del concurs va dictaminar este dimecres que l'alemanya Johanna Schreiber, la ucraïnesa Tetiana Lutsyk i l'espanyol Jaime Naya Maceira es juguen el guardó en un concert en el qual actuaran amb l'Orquestra de València.

L'audició tindrà lloc a l'Auditori Municipal de Cullera a partir de les 20 hores i les entrades ja estan a la venda en www.agendacullera.com i a la Casa de la Cultura.

La decisió del tribunal, presidit pel director i compositor Cristóbal Soler, no ha estat gens fàcil donat l'alt nivell demostrat pels més de vint participants procedents d'arreu del món.

Finalment, han sigut estos tres jóvens valors els que han convençut als experts. Durant la jornada de hui i matí, es dediquen a preparar la gran final assajant amb l'orquestra en el Palau de la Música de València.

El regidor d'Activitats Musicals, Juan Carlos Alandete, ha ressaltat que les actuacions han estat «a l'altura d'un concurs de prestigi». El també músic s'ha mostrat convençut que el Concurs Internacional de Violí CullerArts es convertirà «en una referència» en el panorama espanyol on actualment «hi ha un espai de creixement per a este tipus de concursos».

Més sobre els finalistes

JAIME NAYA MACEIRA

Nascut l'octubre de 2000, als 6 anys inicia els seus estudis de violí amb el professor Savva Fatkulin. Amb 10 anys rep el primer premi i el premi Abyla en el Concurs Internacional Violins per la Pau. En 2013 obté el premi fi de grau d'Ensenyaments Professionals i el premi especial de Música de la CAM. En 2016 és guardonat en l' International Balys Dvarionas Competition for Young Pianist and Violinits (Lituània) amb l'Special Prize For the best Performance of a virtuosic piece, i amb el primer premi en el Concurs Internacional Cidade de Vigo. En 2017 rep el primer premi en el Concurs Nacional de Jóvens Intèrprets Ciutat de Conca i el primer premi en el Concurs Internacional Vila de Llanes. Així mateix, és llorejat en el Concurs Internacional Witold Rowicki (Polònia), i en 2018 en el Concours International Grumiaux pour Jeunes Violonistes (Brussel·les). Actualment continua els seus estudis a l'Escola Superior de Música Katarina Gurska, becat després de resultar premiat en dos ocasions en el Concurs al Talent Musical de la seua Fundació.

Rep assíduament masterclass de prestigiosos músics nacionals i internacionals: Kirill Troussov, Pavel Vernikov, Giorgi Dimchevski, Sergei Fatkulin, Mikhail Ovrutsky, Aine Suzuki, Aldo Mata o Albert Skuratov.

Des dels 9 anys oferix recitals i concerts com a solista en prestigioses sales: l'Auditori Nacional de Madrid, el Palau de la Música de Barcelona, l'ADDA d'Alacant o l'Auditori Edgar Neville de Màlaga.

JOHANNA SCHREIBER

Va nàixer en 1992 a Leipzig (Alemanya). Després de molts anys en la classe de Siglinde Fenner, va estudiar en el conservatori de música de Leipzig amb Andreas Seidel. Va continuar els seus estudis a París amb Frédéric Laroque, Ami Flammer i Francois Salque. En 2016 es va unir a l'acadèmia d'orquestra de la Filharmònica de Berlín amb Daishin Kashimoto com la seua mentora.

Competí amb èxit en diversos concursos com Jugend musiziert i el Sparkassenwettbewerb der Ostedeutschen Sparkassenstiftung i fou membre del Gustav Mahler Jugendorchester. Des de 2018, estudia amb Tobias Feldmann en la Hochschule für Musik Würzburg.

TETIANA LUTSYK

Va nàixer en Kolomyya (Ucraïna) en 1994 i va rebre les primeres lliçons de violí als sis anys. De 2006 a 2008 va estudiar amb el professor Sergey Evdokimov en l'internat especialitzat en música en Kharkiw i de 2008 a 2012 amb Mariya Futorska. Al juny de 2017 es va graduar en l'Acadèmia de Música de Zagreb (Croàcia) amb el professor Leonid Sorokow. Actualment, estudia amb la professora Priya Mitchell en la Universitat de Música i Arts Escèniques en Graz (Àustria).

Tetiana ha assistit a diverses classes magistrals, amb Ana Chumachenco, Daura Schwarzberg, Ingolf Torben, Maria Milstein, Boris Brovtsyn, Sven Arne Tepl, Kees Koelmans, entre altres, i també amb membres del Quartet Casals, el Quartet Alban Berg i el Quartet de corda Juilliard.

Ja ha guanyat diversos premis nacionals i internacionals, inclòs el primer premi en el concurs internacional Young Virtuoso a Croàcia en 2013, el tercer premi en el concurs internacional Francesco Geminiani a Itàlia en 2014 o el primer premi en el concurs internacional Bistricki zvukolik a Croàcia en 2015 entre molts altres. Actualment és membre de l'Ensemble Esperanza, que està compost per becaris de l'Acadèmia Internacional de Música de Liechtenstein.

Pujar