3 de desembre de 2020 3/12/20

Sanitat obri tots els consultoris de la platja de Cullera i acaba amb les retallades

Sanitat obri tots els consultoris de la platja de Cullera i acaba amb les retallades - (foto 1)
  • La conselleria atén les reivindicacions veïnals i complix amb el seu compromís d'obertura del Racó després de tres anys i l'ampliació horària de l'Oasi i el Far

Les retallades en els consultoris de la platja imposades per l'anterior concessionària privada de l'àrea de Salut de la Ribera són ja història. Amb la reversió a la gestió pública de l'hospital comarcal, Cullera torna a tindre este estiu en funcionament els tres centres d'atenció sanitària de la seua zona turística. Ho fa després que el consultori del Racó es tancara fa tres anys per part de l'empresa Ribera Salut, que amb excuses de caràcter tècnic va aplicar una retallada en el servei.

A més, este estiu s'amplia l'horari d'atenció en el Far i l'Oasi per a garantir un millor servei als pacients i evitar-los trasllats fins al centre de salut de la Diagonal. Cal recordar que els dos anys anteriors, Ribera Salut va reduir l'atenció a la mínima expressió, adduint falta de demanda. Allò va generar una onada de protestes veïnals amb el suport del consistori i la saturació del centre de salut del poble.

El regidor de Sanitat de l'Ajuntament de Cullera, Pere Manuel, s'ha reunit este matí amb la directora d'Atenció Primària de la Ribera, Lidia del Pino, i el coordinador mèdic de Cullera, Manuel Lamata. L'objectiu de la trobada ha sigut coordinar i concretar els horaris dels consultoris de la platja.

Manuel es felicita perquè el consistori haja aconseguit que s'atenguen les peticions dels veïns i la millora de l'assistència sanitària durant l'època estival en els consultoris del Racó, l'Oasi i el Far.

Un procés que va iniciar ja el passat estiu plantejant estes reivindicacions a la Generalitat i que van ser ateses positivament per la ja exconsellera de Sanitat i actual ministra, Carmen Montón. Va ser un dels principals compromisos adquirits pel govern autonòmic després de revertir a la gestió pública l'hospital d'Alzira.

 

Horaris

A partir del 25 de juny, el consultori de l'Oasi obrirà en horari de 8 a 15 hores de dilluns a divendres, ampliant el seu horari fins a les 23 hores a partir de 2 de juliol. I del 10 de setembre al 12 d'octubre, seguirà en horari de 8 a 15 hores.

Des del 2 de juliol i fins al 10 de setembre, en el consultori del Racó hi haurà servei d'infermeria de dilluns a divendres de 8 a 15 hores i servei mèdic els dilluns, dimecres i divendres de 8 a 11 hores.

El consultori del Far atendrà del 2 de juliol al 28 de setembre de dilluns a divendres en horari de 8 a 15 hores, en el cas d'atenció d'infermeria, i d'11 a 15 per a l'atenció mèdica.

«Hem escoltat a la ciutadania i complit el nostre compromís malgrat el poc temps de planificació» comenta Pere Manuel. «L'obertura del consultori del Racó i l'ampliació horària del de l'Oasi i el Far suposen una millora notable respecte a la situació de l'estiu passat respecte a l'atenció mèdica», destaca l'edil de Sanitat.

Manuel reafirma la necessitat d'una atenció mèdica a l'estiu, sobretot en zones de gran afluència turística i de segons residents. Recorda també els problemes que tenien els veïns de zones com Cabanyal, Caminàs o Ferrobús que es veien obligats a desplaçar-se fins al centre de salut del centre de la ciutat, arribant a voltes a saturar-lo.

La solució a esta problemàtica va començar a vore la llum amb la reversió de l'Hospital de la Ribera a la gestió pública i directa, canvi que va tindre lloc el passat 1 d'abril i que va fer possible posar fi a les retallades en sanitat imposades per Ribera Salut.

Pujar