26 de setembre de 2020 26/9/20

El Govern promet reparar abans de l'estiu les platges de Cullera

El Govern promet reparar abans de l'estiu les platges de Cullera - (foto 1)
  • Transvasaran 20.000 tones d'arena per a pal·liar els greus danys que va ocasionar a les platges el temporal Glòria

MÉS FOTOS
El Govern promet reparar abans de l'estiu les platges de Cullera - (foto 2)
El Govern promet reparar abans de l'estiu les platges de Cullera - (foto 3)

Les platges de Cullera estaran regenerades abans de l'arribada dels turistes en aquesta temporada estival. Així s'ha compromés el Govern durant la visita aquest matí de la delegada i del subdelegat, Glòria Calero i Roberto González, a la platja del Dosser de Cullera, una de les més afectades pels greus danys que va ocasionar el temporal Gloria el mes de gener passat.

L'alcalde del municipi, Jordi Mayor, ha exercit d'amfitrió amb els dos representants del Govern d'Espanya en la Comunitat Valenciana. Tots ells han inspeccionat les zones afectades i han acordat que “mitjançant la coordinació de les administracions les platges de Cullera estaran en perfecte estat per a l'estiu malgrat els contratemps que ha ocasionat la pandèmia del Coronavirus”.

Cal destacar que, amb l'inici de la temporada estival, les platges de Cullera reben a una notable quantitat de turistes i visitants, ja que és una de les zones més concorregudes del litoral mediterrani.

Major ha volgut recalcar que l'ajuntament que dirigeix va haver d'actuar immediatament poques hores després del temporal Gloria i van procedir a la retirada en tan sols dos dies de “25.000 quilos de peixos morts que es van acumular en els arenals de les platges després de les ruptures de les xarxes de protecció d'una piscifactoria pròxima a la costa”.

Malgrat la necessitat d'aquests treballs de recuperació i regeneració als quals s'ha compromés el Govern, l'alcalde ha volgut destacar que “la gent ja gaudeix de les platges de Cullera pràcticament íntegrament, són només unes zones de la platja del Dosser on més mal va fer el Glòria”.

És just en aquesta del Dosser on ja s'estan regenerant les dunes amb el transvasament de 10.000 tones d'arena abans de l'estiu i d'altres una vegada haja finalitzat aquesta temporada. Altres 6.000 tones aniran destinades a la zona de la platja del Cordobés, així com diverses millores en els accessos l’Estany i al Brosquil.

Temporal Gloria a la Comunitat Valenciana

Temporal Gloria a la Comunitat ValencianaEntrar en el especial
Pujar