21 de novembre de 2019 21/11/19

Elvira Miralles i José Polo reben el ‘Llaurador d’honor’ per la seua trajectòria agrària

Elvira Miralles i José Polo reben el ‘Llaurador d’honor’ per la seua trajectòria agrària - (foto 1)
  • L’Ajuntament de Cullera reconeix amb este premi el treball incansable dels agricultors locals

Cullera ha lliurat hui els seus premis al món agrari en la que ja és la quarta edició dels guardons ‘Llaurador d’honor’, que atorga el consistori en reconeixement a aquelles persones que han destacat en este sector tradicional.

Per segon any consecutiu, l’Ajuntament ha reconegut una dona pel seu treball a l’horta.  Es tracta d’Elvira Miralles Montagud, una treballadora del camp que ha dedicat tota la seua vida al cultiu de verdures en hivernacles. Fins que es va jubilar, ha empleat la seua trajectòria professional a la venda de gènere en mercats.

L’altre homenatjat ha sigut José Polo Beltrán, agricultor des dels 15 anys i exercint tasques d’atenció a les seues propietats. Als 30 anys va presidir la Cooperativa Agrícola de Cullera i va fundar la secció de comercialització. A més, des del 2010 fins l’actualitat és president del Sindicat de Regs de Cullera.

L’acte ha tingut lloc en el Bar-Restaurant ‘El Prado’, on s’han congregat diversos representants del món agrari local i on també ha assistit l’alcalde de Cullera, Jordi Mayor, i el regidor d’Agricultura, Javier Cerveró.

Cerveró ha volgut donar l’enhorabona a ambdós guardonats perquè «és necessari reconéixer el treball dels agricultors a la nostra terra». «Però encara és més indispensable reconéixer la importància que han tingut les dones al camp en el desenvolupament de la nostra ciutat», ha reforçat l’edil d’Agricultura.

En esta línia, Mayor també ha fet referència al paper clau de dones agricultores com Elvira per tirar endavant moltes famílies de Cullera. La màxima autoritat local també ha felicitat a José Polo per tants anys de treball al camp, contribuint a potenciar l’economia local des d’un sector tan tradicional.

ocultar
Elvira Miralles i José Polo reben el ‘Llaurador d’honor’ per la seua trajectòria agrària
Pujar