elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Cullera s’aferma com escenari de rodatges de grans produccions i anuncis publicitaris

Cullera s’aferma com escenari de rodatges de grans produccions i anuncis publicitaris
  • La localitat presenta en FITUR ‘Cullera Film Office’, un servei públic de l'ajuntament que té com a missió promocionar la ciutat com a escenari idoni de rodatge de produccions audiovisuals

  • Cullera sol·licitarà enguany la seua adhesió a la Spain Film Comission, la xarxa espanyola de destins de rodatges que impulsa el turisme de cinema

MÉS FOTOS
Cullera s’aferma com escenari de rodatges de grans produccions i anuncis publicitaris - (foto 2)
Cullera s’aferma com escenari de rodatges de grans produccions i anuncis publicitaris - (foto 3)
Cullera s’aferma com escenari de rodatges de grans produccions i anuncis publicitaris - (foto 4)
Cullera s’aferma com escenari de rodatges de grans produccions i anuncis publicitaris - (foto 5)
Cullera s’aferma com escenari de rodatges de grans produccions i anuncis publicitaris - (foto 6)
Cullera s’aferma com escenari de rodatges de grans produccions i anuncis publicitaris - (foto 7)
Cullera s’aferma com escenari de rodatges de grans produccions i anuncis publicitaris - (foto 8)
Cullera s’aferma com escenari de rodatges de grans produccions i anuncis publicitaris - (foto 9)

Cullera és un lloc impressionant per a localitzar una història audiovisual. Les seues platges, el castell, la muntanya, els seus arrossars o el far poden ser emplaçaments de cinema. Aquesta riquesa i diversitat de paratges fan de Cullera un destí excepcional per als rodatges publicitaris, de cinema o televisius.

Amb l'objectiu de mostrar el potencial que té cadascun dels seus racons, la localitat ha presentat hui en FITUR la ‘Cullera Film Office’, un servei públic de l'ajuntament que té com a missió promocionar la ciutat com a escenari idoni de rodatge de produccions audiovisuals, assistir a les productores i professionals que trien Cullera per a dur a terme els seus projectes, i estimular la inversió i el desenvolupament local.

«Cullera és un destí que aposta per continuar creixent sobretot en l'època que no és estiu i per això portem a FITUR esdeveniments i eines com la ‘Cullera Film Office’», ha destacat l'alcalde de Cullera, Jordi Mayor.

«Amb els rodatges Cullera obté a canvi una campanya publicitària de marca i destí que seria impagable amb recursos municipals», ha afegit el primer edil.

Cullera Film Office

La ‘Cullera Film Office’ ha sigut creada amb l'objectiu d'agilitzar la burocràcia a totes les productores audiovisuals interessades a rodar a la ciutat.

De fet existeix un tràmit específic per als localitzadors de tal forma que no és necessària cap instància general per a poder iniciar un rodatge. En un sol pas les persones interessades poden realitzar una sol·licitud d'autorització per a ocupació de domini públic per a realitzar rodatges audiovisuals o reportatges fotogràfics.

«L'agilitació de la burocràcia redueix els temps de treball. Aquest és sens dubte un factor diferencial per a atraure productores de cinema nacionals i internacionals», ha assegurat per la seua part la regidora de Turisme, Débora Marí.

‘Cullera Film Office’ també facilita l'assessorament en la logística de la producció i en la cerca de localitzacions així com la coordinació amb els serveis municipals per a fer possibles canvis en el mobiliari urbà i la il·luminació, reservar aparcament per a l'equip de rodatge o regular el trànsit, entre altres gestions.

https://www.cullerafilmoffice.com/  

Candidatura de Cullera a la Spain Film Comission

Aquest 2023 Cullera sol·licitarà l'adhesió a la Spain Film Comission, una xarxa espanyola de destins de rodatges que té com a objectiu coordinar els esforços de les diferents film offices espanyoles i promocionar el turisme cinematogràfic a Espanya.

La Spain Film Comission és una entitat sense ànim de lucre que col·labora amb l'administració per a crear un sistema d'incentius fiscals i potenciar la indústria dels rodatges i que pretén també promocionar internacionalment Espanya com a destí de rodatges audiovisuals.

L'organització és una de les fundadores de la European Film Comission Network, membre de la Association of Film Commissioners International que uneix esforços en l'àmbit europeu i mundial.

Rodatges a Cullera

Cullera ha guanyat rellevància com a escenari d'importants produccions de ficció com a pel·lícules i sèries, i d'anuncis publicitaris.

En 2022, per exemple, L'Once i Burger King van triar Cullera per a rodar els seus respectius espots d'estiu; Disney va gravar algunes escenes de la seua sèrie ‘La última’, protagonitzada per la cantant Aitana; Atresmedia va triar moltes localitzacions cullerenques per a ‘La Ruta’, sèrie que rememora la Ruta del Bakalao; mentre que Mediaset va rodar en la localitat escenes de la seua última serie ‘Escándalo, relato de una obsesión’, estrenada precisament la setmana passada en Telecinco

Durant els últims anys Cullera també ha sigut escenari de reconegudes sèries com ‘Cuéntame cómo pasó’ de TVE, ‘El embarcadero’ d'Atresmedia i Movistar+; de pel·lícules com a ‘Rencor’, protagonitzada per Lolita Flores; ‘Atasco en la Nacional’, o ‘Benidorm mon amour’, i d'anuncis publicitaris de grans marques com IKEA, Peugeot o multiòptiques.

https://www.cullerafilmoffice.com/filmografia

Pujar