21 de setembre de 2020 21/9/20

Cullera posa en marxa el concurs del cartell de les Festes Majors

Cullera posa en marxa el concurs del cartell de les Festes Majors - (foto 1)
  • L’Ajuntament premiarà amb 1000 euros l’obra anunciadora de les celebracions que tindran lloc a l'abril

L'Ajuntament de Cullera prepara ja les Festes Majors del 2020. Com ho ve fent els darrers anys, el consistori ha llançat un concurs públic per a triar el cartell anunciador d'estes celebracions que tindran lloc a l'abril. 

El consistori ja ha publicat les bases reguladores d’este certamen que, com l’any passat, tindrà un premi de 1.000 euros per al millor disseny, una quantia important que atrau nombrosos participants, alguns d'ells amb renom en el món de la cartelleria.

En el concurs poden participar totes les persones que ho desitgen, presentant un màxim de dos treballs per participant. Estos han de ser originals i inèdits amb la finalitat que els dissenys siguen atractius per al concurs i tinguen bona professionalitat. A més, la tècnica serà lliure sempre i quan la seua reproducció no oferisca dificultats, per això queden excloses les tintes de color or i argent.

El treball haurà de presentar-se en dos formats: físic en A-3 i digital en A-2. Tots estos cartells físics es presentaran muntants en un suport rígid que no serà en cap cas més gros de 5 mm sense relleus. La data màxima per presentar-ho és fins al 31 de desembre del 2019.

Criteris

Entre els  criteris que valorarà el jurat per seleccionar un guanyador estarà la creativitat de l’obra, l’estil i la personalitat, la composició del text i les tipografies emprades, la tècnica de la imatge i del color utilitzats, així com la relació i identificació amb les Festes Majors de Cullera.

Es poden consultar les bases completes a través del següent enllaç del web municipal: http://www.cullera.es/sites/default/files/u14/FESTES/bases.pdf

El cartell seleccionat servirà per anunciar les Festes Majors de Cullera del 2020, que seran del 18 al 26 d’abril, i il·lustrarà la portada del llibre de festes.

En la passada edició es presentaren fins a 30 treballs i el guanyador va ser el dissenyador gràfic Juan Diego Ingelmo amb ‘Aurora’, un disseny que representava a la Mare de Déu del Castell en el centenari de la seua coronació canònica com a patrona de la ciutat. En esta recreació el mantell de la Verge també mostrava aspectes tan característics com l’Aurora marinera, la Muixeranga, la tradició musical, la fira, les danses i d’altres elements del patrimoni arquitectònic local.

Pujar