elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Cullera encapçala el futur de la formació gastronòmica mediterrània

Cullera encapçala el futur de la formació gastronòmica mediterrània
  • L’Ajuntament i l’IES Llopis Marí participen en la penúltima jornada del projecte europeu Erasmus+ Healthy Food K220 a Itàlia

MÉS FOTOS
Cullera encapçala el futur de la formació gastronòmica mediterrània - (foto 2)
Cullera encapçala el futur de la formació gastronòmica mediterrània - (foto 3)
Cullera encapçala el futur de la formació gastronòmica mediterrània - (foto 4)

Cullera continua liderant el futur de la formació i metodologia gastronòmica europea amb les escoles d’hostaleria i centres formatius de cuina de la ciutat. Aquest és el principal objectiu del projecte europeu Erasmus+ Healthy Food K220, encapçalat per l’Ajuntament de Cullera i l’IES Llopis Marí junt amb representants d’Itàlia, Bulgària, Turquia i França.

Per aquest motiu, l’alcalde de Cullera, Jordi Mayor, la regidora de Turisme, Débora Marí, i el professorat de l’escola d’hostaleria de l’IES Llopis Marí, centre que representa a Espanya amb més de 150 alumnes matriculats en els tres graus de formació professional de cuina que disposa, han assistit al penúltim seminari que ofereix aquest programa juntament amb la resta de països membres a la ciutat de Sezze (Itàlia).

És un projecte estratègic que ajuda, no solament a crear marques i experiències gastroturístiques pròpies, sinó també a «potenciar la formació i oportunitats entre els joves, reforçar l’hostaleria amb professionals major qualificats i més preparats, i facilitar la transició de les escoles de cuina cap al món laboral i empresarial», ha assenyalat l’alcalde.

Un esdeveniment que en paraules de Mayor «ens permet conéixer de primera mà les innovacions en gastronomia de països mediterranis veïns, així com posar en valor el producte local i de KM0 i poder continuar avançant en el treball sobre productes del territori creant sinergies col·laboratives amb Europa».

A més, el primer edil ha destacat la importància d’aquests projectes «perquè l’alumnat puga complementar la seua formació gastronòmica fora d’Espanya i potenciar les seues habilitats amb altres tècniques o productes que s’utilitzen a la resta d’Europa», ha conclòs.

Precisament en aquesta visita tots els allí presents han conegut un dels productes estrela de la ciutat de Sezze, la 'visciola', un tipus de cirera agra de mitjanes dimensions, polpa clara, àcida, adequada per a melmelades, sucs i licors amb la que han pogut estudiar i analitzar per a millorar la formació professional i la competitivitat.

Cullera tancarà aquest projecte europeu gastronòmic

El colofó final d’aquest programa Erasmus+ Healthy Food K220, que compta amb un pressupost de 222.571 euros finançat amb fons europeus, arribarà els dies 11 i 12 de juny, quan la ciutat de Cullera serà l’encarregada de clausurar aquesta experiència europea que comptarà amb la presència de tots els països socis.

L’edil de Turisme ha assegurat que «Cullera està preparada per a albergar una cita tan important on totes i tots coneixeran de primera mà el treball que desenvolupem amb els productes de quilòmetre zero com l’arròs, que compta amb la marca territorial del Club de Producte Artesanos del Arroz».

A més, la localitat també oferirà als estudiants, professors i socis de Turquia, França, Bulgària i Itàlia, l’oferta formativa pionera de l’IES Llopis Marí i el model gastronòmic de la ciutat, pioner en tot el territori valencià.

Junt amb Cullera participen en Healthy Food K220 escoles d’hostaleria i formació professional de Turquia amb Karamürsel mtal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, França amb Gipacor, Bulgaria amb Fondatsia Evropeiski Center Za Inovatsii Obrazovanie Nauka i Cultura, i Itàlia amb la tecnològica Global & Local.

Pujar