elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
STOP AL FOC

La Comunitat Valenciana desplega un dispositiu "potent" contra incendis forestals este estiu

Arxiu
Arxiu
  • La conselleria de Justícia i Interior reforça els mitjans terrestres i aeris, amb la incorporació d'un nou helicòpter, més bombers forestals i més personal en el 112

La consellera de Justícia i Interior, Elisa Núñez, ha presidit desta demà la reunió de seguiment i coordinació del pla davant risc d'incendis forestals amb motiu de la campanya d'estiu, una trobada que s'ha desenvolupat en el Centre de Coordinació d'Emergències de l'Eliana.

Durant la reunió, s'han presentat les accions concretes i el nombre d'efectius que es posaran a disposició per a la prevenció i extinció d'incendis en la Comunitat Valenciana. Este dispositiu que ja està en actiu romandrà en marxa segons les previsions meteorològiques i com es desenvolupe l'estiu. “S'han previst accions concretes si calguera decretar el nivell de preemergència 3 en el qual es reforçarà encara més el servici”, ha explicat la consellera.

“En lloc de tancar-nos a un pla, analitzem les circumstàncies meteorològiques en la qual ens trobem i com afecten el medi natural per a posar els mitjans i donar resposta en cas d'emergència”, ha assenyalat.

Sumen un nou helicòpter a les labors de vigilància: 20 en total

Als 1.200 efectius dependents de la Generalitat Valenciana, com a novetat per a la campanya de l'estiu de 2024, Núñez ha informat de la incorporació d'un nou helicòpter a la base de Viver per a desenvolupar labors de vigilància de manera coordinada amb els altres helicòpters amb els quals també compta l'Agència Valenciana de Resposta a les Emergències.

“Este helicòpter realitzarà labors en tota la Comunitat Valenciana i la seua missió principal és la vigilància per a evitar l'acció indeguda del foc que puga produir qualsevol tipus d'incendi”, ha explicat la consellera de Justícia i Interior.

Amb este helicòpter són 20 els mitjans helitransportados de la Generalitat Valenciana que recorreran tota la Comunitat per a realitzar les labors de vigilància.

A més el centre 112 ha augmentat un 15% el personal que atendrà qualsevol tipus de crida relacionada amb un possible incendi.

Reforç dels bombers forestals

Així mateix, Elisa Núñez ha posat en valor l'avançament del servici de reforç dels bombers forestals des del passat 1 d'abril, a més de la incorporació de 90 treballadors més en estos mesos, “la qual cosa ha augmentat l'eficàcia operativa del servici”.

“Som conscients que tenim un estiu complicat donada la sequera dels nostres espais naturals i l'escassetat de pluja dels últims mesos”, ha apuntat Núñez que també ha transmés un missatge de tranquil·litat: “el dispositiu preparat per a este estiu és potent, sòlid i capaç de donar resposta a qualsevol situació d'emergència en matèria de prevenció que puga produir-se”.

No obstant això, la consellera ha apel·lat a la responsabilitat i la prevenció com a element fonamental per a protegir el medi natural. Per això, ha demanat a la població que davant qualsevol conat o indici d'incendi telefone al 112.

Stop al foc

La campanya Stop al foc de la Generalitat, actualment en marxa, “es prolongarà tot l'estiu per a conscienciar a la població” als quals Elisa Núñez s'ha dirigit: “estem encantats que gaudisquen dels nostres espais naturals, però tenint en compte l'aspecte de responsabilitat per a previndre emergències en cas dels incendis forestals que puguen produir-se”.

Pujar