1 de desembre de 2020 1/12/20

Cullera adjudica les obres de la segona fase de la piscina coberta

Cullera adjudica les obres de la segona fase de la piscina coberta - (foto 1)
  • El cost ascendix a dos milions d'euros i el consistori aconseguix també millores per valor de 472.000 euros

MÉS FOTOS
Cullera adjudica les obres de la segona fase de la piscina coberta - (foto 2)

La finalització del Centre Municipal d'Esports, la piscina coberta de Cullera, està cada vegada més a prop. L'ajuntament ha adjudicat ja les obres de la segona fase amb la qual es completarà esta infraestructura que porta més d'una dècada construint-se.                                             

L'UTE formada per Abala Infraestructuras SL i Orthem Servicios y Actuaciones Ambientales SAU ha estat l'adjudicatària d'un contracte que ascendix a 2 milions d'euros i en el qual, a més, el consistori ha aconseguit unes millores per valor de 472.000 euros en les obres plantejades.

El període d'execució s'ha fixat en sis mesos i el projecte contempla la finalització de la parcel·la exterior, l'equipament de la primera planta i la construcció de la zona d'spa.

Concretament, la parcel·la exterior es dotarà amb zones d'aparcament i espais enjardinats, a banda de crear-se els accessos a l'aparcament subterrani. En total, el Centre Municipal d'Esports disposarà d'un centenar de places d'estacionament per a automòbils a més d'espais per a aparcar bicicletes, patinets o motos.

L'altra actuació d'envergadura es durà a terme en la zona d'spa, que comptarà amb jacuzzi, bany turc, sauna o dutxes escoceses, entre altres servicis. També s'habilitarà una zona de massatges.

Pel que respecta a la primera planta, la piscina disposarà d'un gimnàs completament equipat i altres sales per a la pràctica esportiva.

El regidor d'Urbanisme, Bernat Escolá, ha assenyalat que una vegada completada la segona fase de les obres, la piscina municipal coberta de Cullera «serà el millor centre en la seua categoria de tota la Comunitat Valenciana».

En eixe sentit, l'edil ha remarcat que des de l'equip de govern municipal, amb el suport financer de la Generalitat, «estem treballant per a satisfer una aspiració històrica de la ciutat de Cullera i posar al seu servici una infraestructura que millora la qualitat de vida de les persones».

Conveni

Cullera compta amb el finançament necessari per a acabar el Centre Municipal d'Esports gràcies al conveni signat el mes de juliol passat entre la Conselleria d'Eduació, Cultura i Esport i el consistori, mitjançant el qual el Consell donava a l'ajuntament els dos milions d'euros necessaris per a abordar la segona i definitiva fase d'esta infraestructura.

La previsió és que les obres es completen en 2020 perquè tots els servicis del Centre Municipal d'Esports puguen entrar en funcionament.

La finalització de la primera fase va permetre que la piscina entrarà en funcionament de manera oficial dilluns passat 15 de juliol. Després de més de catorze anys d'obres i paralitzacions, els cullerencs gaudixen ja d'un servici que havien demandat llargament i la inexistència del qual en la població obligava a desplaçar-se a altres localitats.

La piscina ha obert sota gestió pública i oferix uns preus molt atractius. El Centre Municipal d'Esports és un dels projectes estrela de la legislatura i posa fi a l'anomalia que Cullera fóra un dels pocs municipis de més de 20.000 habitants que no compten amb esta instal·lació esportiva.

Pujar