30 de maig de 2020 30/5/20

Els criminòlegs valencians es posen a la disposició de la societat davant la crisi del coronavirus

Els criminòlegs valencians es posen a la disposició de la societat davant la crisi del coronavirus - (foto 1)
  • L'objectiu és frenar la ciberdelinqüència, les estafes, furts i robatoris

La situació d'alarma per l'emergència sanitària del Covid-19 o coronavirus ha fet que la solidaritat aquest molt present en la nostra societat. Per això l'Associació Professional de Criminologia de la Comunitat Valenciana (*APCV) al costat de les seues persones associades oferiran els seus serveis de manera desinteressada i voluntària en tots els municipis de la Comunitat Valenciana.

L'objectiu que persegueixen amb això és “controlar als delinqüents i a tot el component delictiu”, segons estableix l'organització en un comunicat. Per a això, alguna de les funcions que es duran a terme són la prevenció de la comissió de delictes i l'adopció de mesures de seguretat per a les persones, evitant així reduir al màxim possible el nombre de víctimes i atenent a cadascuna d'aquestes de manera correcta.

En aquest comunicat, l'associació estableix que la prevenció de la delinqüència “no ha de cessar malgrat la situació que estem vivint”, ja que ara més que mai és molt necessari que les persones més vulnerables se senten segures en els seus domicilis i estiguen sempre abrigallades per experts.

A més, també al·leguen que en situacions excepcionals “la delinqüència no es deté, es transforma i s'adapta al moment concret i fins i tot pot produir-se un repunt de certs delictes”.

Per tot això, la APCV, oferirà els seus serveis en àmbits com la ciberdelinqüència, les estafes, furts i robatoris dels quals pogueren ser objecte “les persones més vulnerables com a majors, discapacitats o les dones que pateixen violència de genere”, conclouen.

Pujar