24 de novembre de 2020 24/11/20

Crevillent se suma al programa Jove Oportunitat de l'IVAJ

Crevillent se suma al programa Jove Oportunitat de l'IVAJ - (foto 1)
  • La Regidoria de Joventut informa de la posada en marxa de Jove Oportunitat, una iniciativa de l'Institut Valencià de la Joventut dirigida a joves d'entre 16 i 21 anys que persegueix reduir l'abandó educatiu primerenc

La Regidoria de Joventut informa que s'ha posat en marxa per primera vegada a Crevillent el programa Jove Oportunitat (JOOP) de l'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ).

Aquesta iniciativa, que va començar dimarts passat 18 de febrer al Centre Jove de Crevillent busca reduir l'abandó educatiu primerenc i està dirigida a joves de 16 a 21 anys sense titulació i en desocupació i que actualment no estan cursant cap mena d'estudi.

Jove Oportunitat està cofinançat per pel Fons Social Europeu i la Generalitat Valenciana i pretén orientar els joves en l'àmbit personal i professional, a través de motivació i educació.

Per a l'orientació personal s'aplicaran tècniques de coachingk, tant en l’àmbit grupal com en l’individual, i es treballaran les relacions amb el seu entorn (família, parella…). Mentre que en la part professional, els participants podran visitar multitud d'empreses de les diferents famílies de la Formació Professional.

La regidora de Joventut Ana Vanesa Mas ha informat que, cap al final del curs, els alumnes rebran, a més, formació acadèmica per a preparar-los per a la prova d'accés lliure de la FP de Grau Mitjà. Mentre que en els casos en què no es considere viable aquesta opció, es prepararan les proves de competències clau per a accedir a Certificats de Professionalitat.

Ana Vanesa Mas ha ressaltat que un dels objectius principals del programa és orientar i motivar els joves perquè capgiren la seua situació acadèmica i personal mitjançant una metodologia molt diferent a la qual estan acostumats.

“Esperem que aquest programa ens ajude a identificar els casos de fracàs i abandó educatiu a Crevillent, i que es convertisca en una guia de suport que ens ajude a reincorporar la nostra joventut al món acadèmic”.

Pujar