24 de novembre de 2020 24/11/20

Una ambulància amb voluntaris de Creu Roja passa a reforçar l’operatiu desplegat per Protecció Ciutadana contra el COVID-19

Una ambulància amb voluntaris de Creu Roja passa a reforçar l’operatiu desplegat per Protecció Ciutadana contra el COVID-19 - (foto 1)
  • La ambulància estarà gestionada per l’activació del sistema SIRE (Sistema Integral de Resposta davant Emergències) englobat dins de les competències de la Policia Local

MÉS FOTOS
Una ambulància amb voluntaris de Creu Roja passa a reforçar l’operatiu desplegat per Protecció Ciutadana contra el COVID-19 - (foto 2)

La Regidoria de Protecció Ciutadana i Emergències ha activat el sistema SIRE i ha donat a conèixer que una ambulància de Creu Roja passarà a disposició del poble de Crevillent gràcies al grup de voluntaris de l’entitat que s’ha oferit a integrar este servei. Un servei que estarà integrat en les competències de protecció civil que té la Policia Local.

D’esta manera quan es rep un avís del 112 a la Policia Local, estos podran activar esta ambulància d’àmbit municipal que farà una primera assistència i la qual després podrà sol·licitar a CICU permís per a traslladar, complementant d’esta manera el servei d’atenció si les de Suport Vital Bàsic de Conselleria estigueren ocupades en eixe moment.

Per al regidor Josep Candela “esta iniciativa arriba en un moment clau ja que ens enfrontem als pitjors dies de l’epidèmia del Coronavirus. Així ens estem anticipant a un possible augment de la demanda d’este servei reforçant l’operatiu que sempre es planifica anticipant-se a un escenari més greu del que tenim en eixe moment. Esta manera de planificar ens ha servit en situacions crítiques com la DANA i també s’ha demostrat que els protocols que vam implementar en la Policia Local davant del Coronavirus, fa ara unes setmanes, estàvem també en el camí encertat”.

El regidor de Protecció Ciutadana ha remarcat així la importància de la prevenció davant qualsevol emergència i ha destacat que els voluntaris que composen esta ambulància són gent que ha treballat en nombroses ocasions amb casos d’emergència. Des de la Regidoria volen agrair a Creu Roja i als seus integrants esta acció voluntariosa que fan i que demostra que en temps difícils estan al costat del seu poble.

Pujar