21 de setembre de 2020 21/9/20

Creu Roja 'transforma' als seus socorristes en 'agents de sensibilització' enfront del COVID-19

Creu Roja 'transforma' als seus socorristes en 'agents de sensibilització' enfront del COVID-19 - (foto 1)
  • La nova normalitat arriba també per als socorristes els qui aquest estiu compliran noves funcions a les platges

MÉS FOTOS
Creu Roja 'transforma' als seus socorristes en 'agents de sensibilització' enfront del COVID-19 - (foto 2)
Creu Roja 'transforma' als seus socorristes en 'agents de sensibilització' enfront del COVID-19 - (foto 3)

La nova normalitat arribarà – si tot segueix el curs previst – just quan la temporada estival comence a viure's en tota Espanya. Els dies, vesprades i nits de platja ompliran cadascun dels racons del litoral de la Comunitat però enguany serà amb una diferència substancial: el paper dels socorristes.

I és que, donada la situació actual de crisi sanitària, des de Creu Roja han decidit “transformar” als seus socorristes en el que ells mateixos han anomenat “agents de sensibilització” enfront del COVID-19. Una nova faceta que busca donar seguretat als banyistes, i que oferirà servei en unes 250 platges del litoral espanyol amb un desplegament d'uns 2.000 professionals del salvament.

La presència de Creu Roja a les platges suposa un important valor afegit, el compromís de l'Organització amb la seguretat i la qualitat en l'atenció a les persones, perquè no es limita a prestar un servei, sinó que va més enllà, segons explica el responsable de Platges de Creu Roja, MIGUEL Ángel Sánchez Arrocha. "Per això, davant l'actual context originat pel COVID-19, el nostre personal podrà secundar i dur a terme labors d'ordenació de les platges, sempre en coordinació amb els diferents ajuntaments", recalca Sánchez Arrocha.

Aquesta és la principal novetat del Pla de Platges de Creu Roja, "el rol afegit que tindran els nostres socorristes i que podran col·laborar en aquelles tasques que puguen contribuir a la seguretat i al bon funcionament de la platja", explica el portaveu de Creu Roja.

Aquestes noves funcions, recollides en el Pla de Contingència enfront del COVID-19 establit per Creu Roja, converteixen de facto al personal de l'Organització en 'agents de sensibilització enfront del virus', contribuint a la difusió de missatges de prevenció, o recolzant en el manteniment de la distància social o dels aforaments establits en els diferents espais.

Des de Creu Roja, insisteixen: canvien algunes coses, però es mantenen les màximes de l'organització que és previndre accidents i salvar vides. "Els nostres equips de platges posen molt èmfasi en la prevenció per a no haver d'actuar; la nostra experiència ens diu que si aconseguim que les persones mantinguen actituds segures, evitem la major part dels riscos" indica el portaveu.

Ampliació el Pla Creu Roja RESPON

El pla Creu Roja RESPON és un pla concret d'actuació i resposta integral llançat al març per a respondre a la situació generada per la pandèmia.

Després de la seua ampliació al maig, en total el pla Creu Roja RESPON tindrà una duració de 9 mesos i durant aqueix període s'espera atendre a més de 2.400.000 persones vulnerables, mobilitzant a més de 49.000 persones voluntàries, més 25.000 d'elles de nova incorporació, que materialitzaran les respostes previstes en tot el territori a través de més de 1.400 punts d'atenció i també de manera telemàtica i/o telefònica.

Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y Alacant

Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y AlacantEntrar en el especial
Pujar