elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Comunitat Valenciana de gom a gom al març pel bo temps, les Falles i la Magdalena

La Comunitat Valenciana de gom a gom al març pel bo temps, les Falles i la Magdalena
  • La Comunitat Valenciana calfa motors davant la proximitat de la Setmana Santa després del bon balanç de les primeres dues setmanes del mes de març

La Comunitat Valenciana va acomiadar ahir la setmana festiva per excel·lència, enguany en coincidir les Falles amb les festes de la Magdalena a Castelló de la Plana. El bo temps ha sigut el gran protagonista, convidant a la gent a eixir al carrer i sent l'escenari perfecte perquè els turistes apostaren per gaudir de les festes visitant València i Castelló durant els seus dies grans.

Des de la patronal Hosbec destaca les bones dades “per les festes, el bon temps i el mercat internacional”, que suposa entre el 50 i el 55%, encara que no en tot el territori. I és que Benidorm encara no ha recuperat els nivells de prepandèmia, amb 10 punts menys de mitjana que en 2019.

D'aquesta manera, el turisme recupera a poc a poc el seu pols i la normalitat s'ha instal·lat en pràcticament tot el territori de la Comunitat Valenciana.

Així mateix, des de Hosbec asseguren que “el que sí que és una realitat és que l'ocupació es comporta d'una forma oscil·lant: els caps de setmana es disparen les dades per damunt del 85% i alguns hotels pengen el cartell de complets, mentre que són els hotels de major categoria els que millors dades registren malgrat tindre també el preu més elevat”.

Balanç Falles 2023 i Magdalena 2023

L'ocupació hotelera de Falles 2023 i de les Festes de la Magdalena 2023 ha sigut molt positiva per al sector hoteler. “En tots dos casos s'ha fregat el ple tècnic durant els dos caps de setmana consecutius en els quals ha tingut lloc les festes, mentre que durant la setmana s'ha oscil·lat entre el 80-85%”, asseguren.

L'impacte total de les Falles 2023 s'han calculat en prop de 700 milions euros, dels quals uns 30 milions correspondrien als ingressos per concepte d'allotjament hoteler.

Tots aquests ingressos suposen una recaptació directa d'impostos d'uns 100 milions d'euros només en concepte d'IVA, “per la qual cosa no és ni necessari ni aconsellable gravar de manera addicional i injustificada una activitat que tant de benefici aporta a les arques de l'Estat”, asseguren des de la patronal valenciana.

Previsió avançada per a Setmana Santa

Encara que la previsió per a la segona quinzena de març és molt semblant a la de la primera quinzena i estarà a l'entorn del 60-75% depenent del destí, ja s'entrelluquen les primeres dades avançades de reserves consolidades per a la Setmana Santa.

Els hotels ja tenen reservades en el seu sistema el 70% de les seues habitacions disponibles, amb puntes del 75% per als dies festius de Dijous Sant a Dilluns de Pasqua.

Recordem que encara falten 3 setmanes per a aquesta primera pausa vacacional des del passat nadal, i molts clients tenen la seua vista posada en el comunicat meteorològic. Si es confirma un temps sec i assolellat per a la Setmana Santa, aquesta previsió d'ocupació s'elevarà uns 10 punts amb les reserves d'última hora.

Pujar