elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Comunitat Valenciana demana rastrejadors militars davant el ràpid augment dels contagis

Arxiu
Arxiu
  • En aquests moments hi ha 12.048 casos actius, la majoria d'ells a València

La Comunitat Valenciana ha sol·licitat al Govern d'Espanya rastrejadors per detectar els focus de contagi. Així ho ha reconegut la ministra de Sanitat, Carolina Darias, en roda de premsa aquest dimecres després del Consell Interterritorial de Sistema Nacional de Salut. Donaries ha dit que com la valenciana, també les comunitats de Castella i Lleó, Balears i Canàries, ho han sol·licitat.

La resposta ha estat afirmativa per part de Govern i ja s'està procedint a activar el mecanisme. Cal recordar que es tracta d'un recurs que ofereix el Govern per part de Ministeri de Defensa. Donaries també va posar a disposició de les autonomies 5 milions de tests d'antígens per reforçar la lluita contra el coronavirus.

I és que la situació a la Comunitat Valenciana és molt preocupant, reconeixia el president de la Generalitat, i els contagis estan desbocats. En aquests moments hi ha 12.048 casos actius, la qual cosa suposa un 2,85% del total de positius des que va esclatar la pandèmia. Es tracta d'una xifra que no s'assolia des de feia mesos. La Conselleria de Sanitat no ha aclarit, de moment, les circumstàncies de la sol·licitud ni quan es van a incorporar.

Pujar