30 de novembre de 2020 30/11/20

La Comunitat viu un cap de setmana accidentat: caigudes, accidents de trànsit i rescats

La Comunitat viu un cap de setmana accidentat: caigudes, accidents de trànsit i rescats - (foto 1)
  • Sol en la jornada del dissabte es van produir una desena d'incidents en diferents punts de la geografia valenciana

El primer cap de setmana en fase 2 de la Comunitat Valenciana deixa multitud d'incidents al seu pas. Des de primera hora del dissabte, el Centre d'Informació i Coordinació d'Urgències (*CICU) així com els diferents Consorcis Provincials de Bombers han donat part de més d'una desena d'accidents en diferents punts de la geografia valenciana.

El primer d'ells, va arribar amb la notificació que informava de l'incendi a la fàbrica que el grup Dulcesol té a Vilallonga (Gandia) i que va afectar part de les seues instal·lacions. Per sort, i gràcies a la ràpida actuació dels bombers, no va caldre lamentar danys majors donant-se per controlat el foc unes hores després.

També en l'àmbit laboral, però a la província de Castelló, el SAMU va assistir a una treballador en una fàbrica de Vilafamés. Va ocórrer sobre les 2.45 hores de la matinada després que una presa esclafara la mà a un operari de 23 anys. Després de l'assistència, el treballador va ser traslladat a l'hospital amb la mà dreta catrastófica per aixafament.

El següent succés de la província de Castelló, va tindre lloc a primera hora del dissabte a Cabanes. Un ciclista de 29 anys va patir una caiguda en la carreta CV-148 i va haver de ser assistit per traumatisme cranioencefàlic. Posteriorment va ser traslladat a l'hospital General Universitari de Castelló, en l'ambulància de suport vital avançat.

Alacant

Per part seua, a la província d'Alacant el SAMU ha hagut d'assistir a una senderista i a dos conductors. En el cas de la dona, aquesta es va fracturar el turmell al Puig Campana sobre les 12 hores del dissabte. Una unitat de *SVB es va desplaçar fins al parc del Consorci de Bombers de Sant Vicent del Raspeig, on la dona va ser evacuada en helicòpter i traslladada a l'hospital.

Sobre la mateixa hora, un motorista va col·lidir amb un cotxe en Gata de Grossos. El CICU va mobilitzar una unitat del SAMU i una unitat de SVB, assistint a un motorista de 52 anys per politraumatismes, qui després de ser estabilitzat, el ferit ha sigut traslladat a l'hospital de Dénia.

Altres dues persones van ser assistides sobre les 6.30 hores a Orihuela després de resultar ferides en un accident entre dos cotxes en la carretera CV-830 . Fins al lloc es van desplaçar dues unitats de Suport Vital Bàsic. Els serveis sanitaris van assistir a un home de 25 anys per politraumatisme i un altre home de 48 anys per cervicalgia. Després de l'assistència, tots dos ferits van ser traslladats a l'hospital Vega Baixa d'Orihuela.

L'últim succés referent a la província d'Alacant ho protagonitza un jove de 27 anys qui va col·lidir amb la seua moto contra un cotxe a Elda. Va ocórrer sobre les 21.20 hores del dissabte al carrer Pablo Picasso de la localitat. L'equip mèdic del SAMU va assistir al motorista de 27 anys per politraumatisme. Posteriorment, l'home va ser traslladat a l'hospital d'Elda, en l'ambulància del SAMU.

València

A la província de València es concentren quatre accidents en les últimes hores. Es tracta d'un incendi, un rescat i dos accidents de trànsit, en els quals per sort no cal lamentar cap ferit greu.

El primer d'ells, va tindre lloc en la vesprada del dissabte en la localitat de Torrent. El SAMU va assistir a un home per inhalació de fum després d'incendiar-se el seu habitatge. Després de rebre assistència mèdica, l'home de 44 anys va ser traslladat a l'Hospital General Universitari de València.

També s'ha notificat una assistència a un escalador per politraumatisme a Vallada. Va ocórrer sobre les 11.50 hores del dissabte després que l'home de 37 anys caiguera mentre escalava en l'esmentat terme municipal. Després de realitzar-li diverses maniobres d'estabilització i d'immobilització, l'home va ser traslladat a l'hospital Lluis Alcanyis de Xátiva.

Finalment, dos accidents de trànsit. El primer d'ells a Chiva on un motorista va haver de ser assistit després de caure's de la seua moto. Es tracta d'un home de 54 anys que presentava símptomes de politraumatismes. Després de realitzar-li diverses maniobres d'estabilització, l'home va ser traslladat en l'ambulància de suport vital avançat a l'hospital General Universitari de València.

I el segon, la col·lisió entre dos cotxes en la V-21 a Meliana. Va ocórrer sobre les 20 hores i fins al lloc es va mobilitzar una unitat del SAMU i una altra de SVB. A conseqüència d'aquest accident van resultar ferits dos homes.

Els serveis mèdics van assistir a un d'ells, de 63 anys anys d'edat, per policontusiones i va ser evacuat en l'ambulància de suport vital avançat a l'hospital General Universitari de València.

El segon ferit, un jove de 25 anys, va ser atés per contusió toràcica i va ser traslladat en l'ambulància de suport vital bàsic a l'hospital Clínic Universitari de València.

Pujar