elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Seu Universitària de Cocentaina organitza una conferència en homenatge a Joan Pellicer

    La Seu Universitària de Cocentaina i la Garbera Cultural El Guaret organitzen la conferència titulada «Etnobotànica i gastronomia en l'obra de Joan Pellicer Bataller (1947-2007)». L'acte tindrà lloc demà dimarts, 28 de novembre, a les 19.30 hores, a la Casa de la Joventut (Pla de la Font, 10).

    La conferència serà impartida per Josep Bernabeu, doctor en Medicina i catedràtic d'Història de la Ciència en la Universitat d'Alacant en homenatge a la figura i obra de Joan Pellicer, etnobotànic i metge de formació, que va dedicar el seu treball a documentar la utilització tradicional de les plantes en la geografia valenciana.

    Joan Pellicer Bataller (1947-2007)

    L'expert en etnobotànica Joan Pellicer va ser un referent en l'estudi de la botànica valenciana. Després de llicenciar-se en Medicina, Pellicer va inclinar la seua trajectòria professional i vital a una de les seues grans passions: l'estudi de les plantes i la seua relació amb la cultura popular, seguint les petjades del botànic Cavanilles. Incansable investigador, Pellicer va rastrejar durant anys les muntanyes i els racons més amagats de la geografia valenciana en contacte sempre amb la natura i la seua gent. Va ser professor universitari, també poeta, escriptor, i fins i tot es va atrevir a introduir-se en el món de la cançó en la seua etapa d'estudiant universitari. Dotat d'una gran sensibilitat i capacitat intel·lectual, va ser autor de nombrosos articles i llibres especialitzats.

    De la seua llarga trajectòria d'investigació com a metge etnobotànic destaquen les obres: Herbari breu de la Safor (1991); De la Mariola a la Mar: viatge pel riu Serpis; Flora pintoresca del País Valencià; Meravelles de Diània: camins, paratges i paisatges de les comarques centrals valencianes (1995), i el Costumari botànic: recerques etnobotàniques a les comarques centrals valencianes (2000), amb el qual va guanyar el Premi Bernat Capó.

    Pujar