elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Certamen Coral Fira de Tots Sants obri les inscripcions per a participar en la seua 44a edició

El Certamen Coral Fira de Tots Sants obri les inscripcions per a participar en la seua 44a edició
  • El Certamen Coral es celebrarà el pròxim 9 de novembre de 2024 al Centre Cultural El Teular de Cocentaina.

  • El període per a inscriure's romandrà obert fins al 15 de juny de 2024.

L'Associació Certamen Coral Fira de Tots Sants ha anunciat l'obertura del període d'inscripció per a participar en la seua 44a edició, que tindrà lloc el pròxim 9 de novembre de 2024 al Centre Cultural El Teular de Cocentaina.

Aquest prestigiós esdeveniment, que forma part de les activitats culturals de l’Ajuntament de Cocentaina al voltant de la Fira de Tots Sants, continua celebrant la música coral i la tradició, reunint cors de veus mixtes i de veus blanques de tot el món. El període per a inscriure's romandrà obert fins al 15 de juny de 2024.

Les bases de la convocatòria ja estan disponibles i poden ser consultades a través de la pàgina web oficial del certamen. El Comitè Tècnic del mateix seleccionarà tres cors participants, basant-se en la qualitat del repertori presentat, els enregistraments enviats i el palmarès anterior.

Els premis són particularment atractius aquest any, amb el primer premi de 3.000 euros i un trofeu, el segon premi de 1.800 euros i trofeu, i un tercer premi de 1.200 euros i trofeu. A més, hi haurà un premi del públic dotat amb 600 euros i un trofeu, i el Premi a la Millor Direcció, que inclou un trofeu commemoratiu.

El cor guanyador del primer premi no solament rebrà la quantia econòmica, sinó que també obtindrà la classificació per al VI Premi Firacor de 2025, un esdeveniment que reuneix els guanyadors de certàmens anteriors cada tres anys. A més, el guanyador tindrà l'oportunitat de competir en el Gran Premio Nacional de Canto Coral de 2025, un dels esdeveniments més prestigiosos d'Espanya.

Pel que fa a l'obra obligada que hauran d’interpretar el cors participants en aquest 2024 aquesta serà ‘És així, si us plau’, i ha estat encarregada al músic valencià Andreu Soler, sobre un poema de Vicent Andrés Estellés en l'any en què celebrem el centenari del naixement del poeta de Burjassot.

Marcela Richart, regidora de Fira de l'Ajuntament de Cocentaina, ha volgut "agrair una vegada més a totes les persones que estan treballant tot l'any i de valent perquè Cocentaina puga celebrar i acollir un esdeveniment com el Certamen Coral, tota una referència indiscutible dins d'aquest sector en l'àmbit internacional. Així com la Fira de Tots Sants posa Cocentaina en el mapa, el Certamen Coral també ho fa i és per això que sempre ens tindran al seu costat".

Per la seua banda, Lluís Vercet com a president de l'Associació Certamen Coral Fira de Tots Sants, ha afegit que “és un dels certamens amb més relevància hui en dia i un referent important dins del món coral. La seua inclusió en el Gran Premio Nacional de Canto Coral permetrà que a l’any 2026, Cocentaina siga la capital coral de tot l’estat, ja que es celebrarà el Gran Premi a la nostra localitat. Volem agraïr a l’Ajuntament de Cocentaina el seu suport no només econòmic, sino també personal, i que fa posible la seua celebració”.

Pujar