elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’Ajuntament i el Grup Social ONCE s’uneixen per fer de Cocentaina un poble més accessible i inclusiu

L’Ajuntament i el Grup Social ONCE s’uneixen per fer de Cocentaina un poble més accessible i inclusiu

  Jordi Pla, alcalde de Cocentaina, i Javi Sansalvador, regidor de Serveis Socials, s’han reunit amb Sergio Barrera, director de l’Agència de l’ONCE d’Alcoi, amb l’objectiu de fomentar les oportunitats laborals dels ciutadans amb discapacitat visual, així com millorar la seua accessibilitat i inclusió en la capital del Comtat.

  El dijous 11 d’abril va tindre lloc la reunió entre Jordi Pla, alcalde de Cocentaina; Javi Sansalvador, regidor de Serveis Socials; i Sergio Barrera, director de l’Agència de l’ONCE d’Alcoi; en la qual es van tractar diversos temes relacionats amb l’accessibilitat i la inclusió de les persones amb discapacitat visual greu o ceguera total.

  L’Ajuntament de Cocentaina es va mostrar totalment disposat a treballar conjuntament amb el Grup Social ONCE per tal de promoure i fomentar les oportunitats laborals d’aquest col·lectiu vulnerable, així com per a millorar la seua accessibilitat en tota l’àrea urbana de la localitat.

  Segons Jordi Pla, alcalde de Cocentaina, «des de l’Ajuntament, tenim un compromís amb la igualtat, per això volem iniciar una col·laboració amb la Fundació ONCE i, a través de la seua borsa d’ocupació, fomentar la contractació i inserció laboral de les persones amb discapacitat visual. Pel que fa a l’accessibilitat, apostarem per adaptar la senyalització viària i urbana del nostre poble a les seues necessitats, atés que la nostra voluntat és que Cocentaina siga una localitat universalment accessible. A més a més, hem convidat l’ONCE a formar part del Consell Sociosanitari. Els seus suggeriments i aportacions seran claus per a millorar la qualitat de vida dels contestans i contestanes».

  En paraules de Sergio Barrera, director de l’Agència de l’ONCE d’Alcoi, «l’Ajuntament de Cocentaina, ha demostrat una disposició total per col·laborar amb nosaltres en la promoció de la inclusió i el desenvolupament de polítiques que garantisquen els drets de les persones amb discapacitat visual. A més, hem reivindicat la necessitat de crear més oportunitats laborals, així com fomentar la detecció precoç de qualsevol classe de discapacitat visual greu o total en tot el municipi. El que volem, en definitiva, és que tots els afectats puguen gaudir de tots els serveis que els ofereix l’ONCE gràcies a les persones que, cada dia, s’acosten als nostres venedors i venedores i col·laboren en els jocs segurs i responsables».

  Pujar