elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Fira de Tots Sants torna als carrers de Cocentaina en la seua 675 edició

La Fira de Tots Sants torna als carrers de Cocentaina en la seua 675 edició
  • La pregonera d'aquesta edició, la psicòloga contestana Stella Vicens, ha anunciat el començament de la Fira de Tots Sants, després de la lectura del privilegi de celebració de la fira, atorgat pel rei Pere el Cerimoniós el 1346

Aquest dissabte 30 d'octubre, ha tingut lloc la inauguració oficial de la 675a ​​edició de la Fira de Tots Sants de Cocentaina de la mà del president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, juntament amb l'alcaldessa de la localitat, Mireia Estepa, un fet que reforça una vegada més el suport que el govern valencià ha donat a l'esdeveniment en els darrers anys.

A més del president de la Generalitat, hi ha assistit el president de les Corts Valencianes, Enric Morera; la subdelegada del Govern a Alacant, Araceli Poblador; el conseller Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafael Climent; la consellera dInnovació, Universitat i Ciència, Carolina Pascual; la consellera de Participació i Transparència, Rosa Pérez; el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi Espanya; la vicepresidenta segona de la Diputació Provincial d'Alacant, Ana Serna i el director general de Turisme de la Comunitat Valenciana, Herick Campos.

També hi ha acudit la Rectora de la Universitat d'Alacant, Amparo Navarro; la diputada Nacional, Patricia Blanquer, el diputat Nacional, Joan Baldoví; l'Inspector en cap Operatiu de l'Administració Autonòmica, José Antonio Hernández i el Coronel en cap de la Comandància de la Guàrdia Civil d'Alacant, José Hernández, entre d'altres autoritats.

A més, aquest matí la pregonera d'aquesta edició, la psicòloga contestana Stella Vicens, ha anunciat el començament de la Fira de Tots Sants, després de llegir, des del balcó del Palau Comtal, el privilegi de celebració de la fira, atorgat pel rei Pere el Cerimoniós (II de València i IV d'Aragó), el 1346 i amb què cada any comença l'acte inaugural d'aquest esdeveniment esperat.

La Fira de Tots Sants, una de les celebracions més antigues d´Espanya

Des de l'any 1346 s'ha fet de manera ininterrompuda. Ni tan sols la pandèmia la va parar l'any passat, ja que, tot i que va tenir reinventar el seu format original, es va poder celebrar d'una manera diferent visitant els comerços i expositors participants al llarg de tota la Comunitat Valenciana.

Aquesta fira va ser declarada d'interès turístic nacional i l'any 2009 va obtenir la distinció d'interès turístic internacional en tractar-se d'una de les fires més antigues d'Espanya i que l'any 2019 va comptar amb 486.036 visitants.

En tornar a la presencialitat en el format tradicional, en l'edició número 675, la Fira compta amb 138.700 metres quadrats d'exposició comercial i més de 700 expositors entre els dos caps de setmana, 52 milions d'euros de valor econòmic global del producte exposat , 240 efectius de seguretat i uns 127.050 m2 metres quadrats daparcament.

Els sectors s'han repartit entre els dos caps de setmana i queden així:

- Aquest cap de setmana, 29, 30, 31 doctubre i 1 de novembre es podrà visitar Mercat Medieval, Soc Àrab i Porrat Valencià. També la fira cavallar, Turisme, Medi Ambient, Esports, Disseny i moda, Innovació, Tecnologia, Exteriors i Llar.

- El proper cap de setmana, 5, 6 i 7 de novembre, s'exposaran els productes de gran format: maquinària agrícola, automoció i maquinària industrial. També hi serà present el sector Agroalimentari amb productes típics i Denominació d'Origen.

Programació de la Fira de Cocentaina

Hi haurà contingut que serà comú als dos caps de setmana, com les exposicions i activitats culturals, les atraccions de Fira i zona infantil, la zona gastronòmica de Food Trucks i les paradetes ambulants. I per descomptat, tota l'oferta de l'hostaleria i el comerç local que, com cada any, estan desitjant donar la benvinguda a tots els visitants de Fira.

Encara que no hi haurà espectacles als carrers, com els que es feien a les diferents àrees temàtiques, l'Espai Fira i Festa o de Sol a Sol, sí que s'han programat actuacions en recintes tancats, on l'aforament pugui estar controlat i serà indispensable fer reserva d'entrada en línia. Totes les entrades seran gratuïtes i es poden reservar des de la web de l'Ajuntament de Cocentaina o directament a la plataforma: entrades.cocentaina.es

Amb el nou format i les diferents novetats d´aquesta 675 de la Fira es vol anteposar la seguretat dels participants i respectar totes les mesures de prevenció per oferir un esdeveniment amb tot l´atractiu d´edicions passades, però també amb totes les garanties per als visitants . En aquest sentit, l'organització recomana utilitzar mascareta tant en espais oberts com tancats, especialment quan no es pugui respectar la distància de seguretat mínima. Tot i així, emplaça tots els visitants a planificar la seva visita tenint en compte que aquest any hi haurà set dies, repartits els dos caps de setmana, per gaudir de la Fira.

La zona del Teular, com és tradició, acollirà les atraccions per a grans i petits. També es podrà gaudir de tómboles, casetes de tir i els tradicionals llocs de venda de joguines. L'àrea d'atraccions compleixrà totes les mesures sanitàries de neteja, desinfecció i distàncies de seguretat per garantir la del públic participant.

Oferta gastronòmica complementària

La plaça d'Anselmo Martí més coneguda com El Camet serà el punt de trobada amb la restauració que els diferents food trucks oferiran durant els dos caps de setmana de celebració de la 675 Fira de Tots Sants. Diversitat de plats i sabors que permetran a veïns i visitants triar la gastronomia que prefereixin a cada moment.

Els llocs ambulants amb tota mena de productes, abaloris i detalls estaran també presents els dos caps de setmana a les zones de Jaume I, Santa Bàrbara i la zona del Patronat, a la plaça i carrer Mossen Raduan.

Reserva la teva plaça de pàrquing de manera anticipada

La Fira de Tots Sants de Cocentaina compta amb quatre zones de pàrquing a què es podrà accedir prèvia reserva. Per gestionar-lo s'ha habilitat una aplicació, que ja està disponible, amb accés a través de www.parkings.firadecocentaina.org mitjançant la qual es podran reservar les places de forma gratuïta i amb antelació.

MÉS FOTOS
Fira de Tots Sants de Cocentaina 2021
La Fira de Tots Sants torna als carrers de Cocentaina en la seua 675 edició - (foto 3)
La Fira de Tots Sants torna als carrers de Cocentaina en la seua 675 edició - (foto 4)
La Fira de Tots Sants torna als carrers de Cocentaina en la seua 675 edició - (foto 5)
La Fira de Tots Sants torna als carrers de Cocentaina en la seua 675 edició - (foto 6)
La Fira de Tots Sants torna als carrers de Cocentaina en la seua 675 edició - (foto 7)
La Fira de Tots Sants torna als carrers de Cocentaina en la seua 675 edició - (foto 8)
La Fira de Tots Sants torna als carrers de Cocentaina en la seua 675 edició - (foto 9)
La Fira de Tots Sants torna als carrers de Cocentaina en la seua 675 edició - (foto 10)
La Fira de Tots Sants torna als carrers de Cocentaina en la seua 675 edició - (foto 11)
Pujar