23 de setembre de 2020 23/9/20

Cocentaina proclama demà l'arribada de les seues Festes de Moros i Cristians amb l'acte de la Publicació

Cocentaina proclama demà l'arribada de les seues Festes de Moros i Cristians amb l'acte de la Publicació - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Cocentaina proclama demà l'arribada de les seues Festes de Moros i Cristians amb l'acte de la Publicació - (foto 2)

  Cocentaina anunciarà aquest dissabte 29 de juny l'arribada de les Festes de Moros i Cristians que el municipi celebrarà en honor al seu patró, Sant Hipòlit Màrtir, durant els propers 9, 10, 11 i 12 d'agost. El pregó fester començarà a les set de la vesprada a la Plaça de la Vila amb el rés de l'Àngelus a càrrec del rector de Santa Maria i Assessor Religiós de la Junta de Festes, Don Eduardo Rengel, i a continuació el President d'aquesta última, Hipòlit Borràs, demanarà permís simbòlic a l'alcaldessa, Mireia Estepa; perquè l'entitat festera puga organitzar les Festes. Seguidament la Unió Musical Contestana interpretarà l'Himne de Festes, amb música de José Insa Martínez i lletra de Gerard Mur i Pérez, al mateix temps que farà sonar el pasdoble 'Turégano' de Saül Gómez i Soler. Posteriorment la Colla de Dolçaines i Tabals 'Mal Passet' iniciarà l'acte amb les notes de la peça 'T'ho mereixes' de Francisco Valor Llorens donant pas als Publicadors Adults dels bàndols de la creu i de la mitja lluna. En els cristians Milagro Barrachina Agulló, de la Filà Contestanos, serà la formadora per ser aquesta formació la que ostenta en 2019 la capitania de les forces de la creu i en aquest cas l'Ateneu Musical interpretarà el pasdoble 'El Berebere' de Gustavo Pascual Falcó. Per la seua banda els moros estaran guiats per Paco Pascual Soler, de la Filà Bereberes 'Els Borts' per ser aquesta la que assumeix aquest any el càrrec de capità de les tropes mahometanes. En aquesta ocasió la Unió Musical Contestana tocarà el clàssic pasdoble 'Bohemios del 29' de José Pérez Vilaplana. Després dels Adults, arribaran els Publicadors Infantils de les 16 Filaes contestanes acompanyats per la Unió Musical de Llutxent que interpretarà, com és habitual cada any; el reconegut pasdoble 'Paquito El Chocolatero' de Gustavo Pascual Falcó.

  Després de l'arrancà, els Publicadors Adults recorreran els carrers del Raval i de la Vila i els més menuts aniran al Monument de Sant Hipòlit, ubicat a la Plaça Alcalde Reig, per fer una ofrena al patró. Després, de manera extraordinària, es traslladaran al Monestir de les Clarisses per visitar la Mare de Déu del Miracle i realitzar una ofrena floral amb motiu de l'Any Sant concedit a Cocentaina per la Santa Seu de cara a celebrar el V Centenari del miracle de les 27 llàgrimes de sang vessades per la Mareta el 19 d'abril de 1.520. Així mateix, a causa d'aquesta efemèride, les esquadres de la Publicació giraran cap al Monestir de la Mare de Déu del Miracle quan passen per la Plaça del Pla a manera d'homenatge de la Festa cap a la patrona dels contestans.

  Cal indica que al voltant de les 20:30h confluiran els Publicadors Adults i Infantils al Passeig del Comtat per a desfilar conjuntament fins a la Plaça Alcalde Reig, lloc on conclourà l'acte als peus de l'esmentat Monument de Sant Hipòlit. Ja a la nit, a les 23:00 h, començaran les primeres 'Voltetes' del cicle fester a intervals de deu minuts i amb el següent ordre: Guardia Jalifiana ‘Sahorins’, Kabilenyos, Muladís, Cavallers de LLúria, Contestanos, Maseros, Almogàvers, Gentils, Creuats, Contrabandistes, Cavalleria Ministerial, Bereberes ‘Els Borts’, Manta Roja, Bequeteros, Llana y Mudèjars. El dia de la Publicació acabarà amb una discomòbil a la part mitjana de l'Avinguda del País Valencià organitzada per la regidoria de Festes de l'Ajuntament de Cocentaina.

  Pujar