elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’Ajuntament de Cocentaina fa pública l’agenda d’alcaldia i incorpora el portal de transparència a la Seu Electrònica

L’Ajuntament de Cocentaina fa pública l’agenda d’alcaldia i incorpora el portal de transparència a la Seu Electrònica
  • El portal inclou informació de caràcter administratiu i polític, així com informació jurídica, patrimonial, econòmica, financera, pressupostària, mediambiental o urbanística

L’Ajuntament de Cocentaina, continuant amb el treball de transparència institucional i amb l’objectiu que la ciutadania contestana tinga al seu abast, d’una manera fàcil i accessible, informació pública i d’utilitat, ha incorporat el portal de transparència a la Seu Electrònica (www.cocentaina.sedelectronica.es) i ha creat l’agenda d’alcaldia.

Si accedim al Portal de Transparència, trobarem, entre altres coses, informació sobre la institució, la seua organització, planificació i personal (incloent-hi competències o funcions, normativa d’aplicació, ens dependents, participatius o pertanyents a l’entitat; organigrama governatiu i administratiu, perfil i trajectòria política, plens i programes, relació de llocs de treball, ofertes d’ocupació pública o processos selectius).

Així mateix, també s’ha habilitat un apartat amb informació sobre alts càrrecs i persones que exerceixen la màxima responsabilitat de les entitats, on es podran consultar les retribucions anuals, les declaracions de béns i activitats i, com a novetat, l’agenda d’alcaldia. No obstant això, pròximament, també es faran públiques les agendes de tots els grups polítics del consistori (Compromís, PSOE, Vox i PP). A banda, també s’han fet públics a la web www.cocentaina.es els correus i mòbils dels 17 membres de la corporació municipal perquè la ciutadania puga dur a terme les consultes d’una manera directa i efectiva.

D’altra banda, la ciutadania podrà accedir a informació de rellevància jurídica i patrimonial (ordenances, reglaments i bans, directrius, instruccions i circulars; inventari de béns i gestió del patrimoni), informació sobre contractació, convenis i subvencions, informació econòmica, financera i pressupostària i, finalment, informació mediambiental i urbanística.

En paraules de Jordi Pla, alcalde de Cocentaina, «el nostre poble tenia un deute pendent amb la transparència i, per aquest motiu, des de l’equip de govern, hem volgut apropar l’Ajuntament, la casa de tots i totes, a la ciutadania contestana. A més a més, considerem imprescindible fer pública l’agenda d’alcaldia, atés que els ciutadans tenen el dret de conéixer en tot moment el que fan els seus representants públics».

Pujar