20 de gener de 2021 20/1/21

Cocentaina acomiada unes multitudinàries Festes de Moros i Cristians

Cocentaina acomiada unes multitudinàries Festes de Moros i Cristians - (foto 1)
  • Més de tres mil persones van participar en les Entrades de la vesprada de dissabte passat

  • L'Alardo va transcórrer amb total normalitat i durant les Festes no s'han registrat incidents de gran magnitud

  • Les celebracions conclouen avui amb la Missa Major en honor a Sant Hipòlit Màrtir amb motiu de celebrar-se en el 13 d'agost la seua festivitat litúrgica

Cocentaina va acomiadar ahir les Festes de Moros i Cristians del 2019 després de quasi quatre jornades intenses en què els veïns i les veïnes del municipi han rendit homenatge a qui és el seu patró des del 7 de maig de 1600, Sant Hipòlit Màrtir. Els festejos del 2019 han destacat per una gran participació de festers i de festeres en la totalitat dels actes així com per un multitudinari seguiment per part del públic tot i la forta calor que s'ha registrat a la Vila Comtal durant aquest cap de setmana. Des de la Junta de Festes es ressalta que els horaris establerts per l'organització s'han complert a la perfecció en actes com la interpretació de l'Himne de Festes, la Primera o la Segona Diana, la Presentació d'Armes, la Processó de Sant Hipòlit Màrtir o l'Alardo. Tan sols en les Entrades es va acumular un lleuger retard en la finalització de les mateixes motivat per la gran participació que va registrar la desfilada amb una presència en la mateixa de més de tres mil persones entre festers i músics "tot va eixir molt bé, sense cap mena d'incident, i els quatre càrrecs festers ens van oferir uns boatos espectaculars que seran difícils d'oblidar. De nou els festers i les festeres de Cocentaina han deixat el llistó molt alt a la vegada que han tornat a situar el nom del nostre poble en el més alt dins de l'àmbit de les poblacions que també celebren Festes de Moros i Cristians"; assegurava ahir el president de la Junta de Festes; Hipòlit Borràs. Així mateix Borràs ressaltava que els dispars de l'Alardo s'havien desenvolupat sense complicacions i amb una nodrida participació per part de les Filaes "es van complir a la perfecció totes les exigències que marca la nova llei i malgrat la situació que s'ha viscut amb el subministrament de pólvora no hi va haver cap problema a l'hora de disparar. Una vegada més vull agrair als festers i les festeres el gran compromís que han demostrat a l'hora de dur a terme l'Alardo així complir tot el que ens ve marcat per la legislació vigent", ha conclòs.

Des de l'Ajuntament l'alcaldessa, Mireia Estepa, i el regidor de Festes, Octavio Cerdà; també fan un balanç positiu de les Festes de Moros i Cristians del 2019. Tots dos feliciten els quatre càrrecs festers així com a totes les Filaes per l'esforç realitzat al mateix temps que indiquen que els dies de Festes han transcorregut amb absoluta normalitat. Finalment apunten que han funcionat molt bé els dispositius de neteja o seguretat de la mateixa manera que han tingut una bona acollida per part del públic les novetats introduïdes en l'oferta d'oci nocturn de Festes.

Recordar que avui, a les 12 del migdia, conclouran oficialment les Festes amb la Missa Major en honor a Sant Hipòlit Màrtir que tindrà lloc a l'església de Santa Maria en ser el 13 d'agost la festivitat litúrgica del patró de Cocentaina. Després de la fi de les Festes l'activitat en les Filaes es reprendrà amb les clàssiques 'Fueretes' que tindran lloc entre setembre i octubre. En aquest últim mes s'iniciarà el procés per elegir el nou president de la Junta de Festes així com a les persones que formaran part de l'entitat durant els tres anys vinents. Finalment el 17 de novembre la Mare de Déu del Miracle visitarà la Casa del Fester dins de les eixides en Romeries que farà la patrona contestana pels carrers de Cocentaina en ocasió del V Centenari del miracle de les 27 llàgrimes de sang.

Pujar