elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Arranca la Fira de Cocentaina 2020 sense expositors als carrers, encara que amb una potent xarxa comercial que abasta tota la Comunitat Valenciana

Arranca la Fira de Cocentaina 2020 sense expositors als carrers, encara que amb una potent xarxa comercial que abasta tota la Comunitat Valenciana
  • Mantindre i dinamitzar l'activitat comercial, evitant aglomeracions i garantit la seguretat de la població ha sigut una de les claus per a organitzar aquesta 674 edició de la Fira de Tots Sants

  • S'ha volgut premiar la fidelitat a aquells negocis que any rere any han sigut presents en el certamen firal creant una xarxa comercial autonòmica Fira Cocentaina 2020

MÉS FOTOS
Arranca la Fira de Cocentaina 2020 sense expositors als carrers, encara que amb una potent xarxa comercial que abasta tota la Comunitat Valenciana - (foto 2)
Arranca la Fira de Cocentaina 2020 sense expositors als carrers, encara que amb una potent xarxa comercial que abasta tota la Comunitat Valenciana - (foto 3)
Arranca la Fira de Cocentaina 2020 sense expositors als carrers, encara que amb una potent xarxa comercial que abasta tota la Comunitat Valenciana - (foto 4)
Arranca la Fira de Cocentaina 2020 sense expositors als carrers, encara que amb una potent xarxa comercial que abasta tota la Comunitat Valenciana - (foto 5)
Arranca la Fira de Cocentaina 2020 sense expositors als carrers, encara que amb una potent xarxa comercial que abasta tota la Comunitat Valenciana - (foto 6)

Cocentaina ha posat en marxa la seua 674 edició de la Fira de Tots Sants. Una edició marcada per una situació sanitària mundial excepcional que ha obligat a replantejar per complet l'estructura i funcionament del certamen firal. No obstant això, aquest tradicional esdeveniment ha sabut trobar la manera de mantindre la celebració activa traslladant la tradicional venda de productes als carrers del municipi als propis establiments dels expositors.

Garantir la seguretat i preservar la salut de tots els participants ha sigut la prioritat. Amb aquesta base de partida, s'ha dissenyat una Fira on es puguen realitzar les compres tradicionals sense risc de multituds. Al llarg de tot el mes de novembre més d'un centenar de comerços, hostaleria i expositors oferiran els seus productes des de les seues pròpies instal·lacions, no al carrer.

Per a identificar-los s'ha creat una imatge promocional distintiva de Fira Cocentaina 2020 present en tots els establiments participants. Es pot consultar el llistat oficial en la web www.firadecocentaina.org on s'ha creat un directori amb les dades de contacte dels integrants d'aquesta xarxa comercial autonòmica en la qual estan presents tots els sectors tradicionals de Fira: maquinària agrícola, automoció, llar, tèxtil, tecnologia i medi ambient, salut i bellesa, esport i alimentació.

Es tracta de prop de 70 expositors que compten amb negocis en poblacions de tota la Comunitat Valenciana i que participaran enguany des de les seues pròpies instal·lacions amb les promocions i ofertes habituals. A més, i també durant tot el mes de novembre, més de 50 comerços i establiments hostalers de Cocentaina oferiran a les seues botigues i locals productes i menús típics de Fira.

A més, s'ha dissenyat un programa d'activitats per als caps de setmana del mes de novembre. Obres de teatre i concerts per a totes les edats,  gratuïts, adaptats a les mesures de prevenció i aforament i per als quals es necessitarà reservar entrada. També exposicions de temàtica variada, art, fotografia o històriques, que es podran visitar en els llocs tradicionals: Palau, el Patronat i la Ruta d’Art.

Com a novetat, la Fira de Cocentaina ha organitzat juntament amb la Cooperativa de Cocentaina el concurs internacional d’oli “AOVE FÒRUM”, que té com a objectiu triar el millor oli d'oliva a nivell internacional i posar en valor l'oli d'oliva com a producte clau de la Dieta Mediterrània. En el concurs podrà participar qualsevol persona física o jurídica autoritzada per a la fabricació, envasament o distribució d'oli d'oliva verge. Destacar que a la Comunitat Valenciana un 3.7% de la seua superfície es dedica al cultiu de l'olivar i compta amb més de cent almàsseres per a la producció d'oli, inclosa la de Cocentaina, representant un 8.1% del total d'almàsseres a Espanya.

El colofó de l'acte inaugural l'han posat sens dubte Luisa Miralles, del Taller per a la Prevenció i Inserció Social Tapis i Belén Carbonell, del Centre Ocupacional Gormaget amb la lectura del Privilegi de Fira. El Privilegi és el document històric atorgat per Pere IV el Cerimoniós en 1346, que cada any llig des del Palau Comtal una persona destacada en algun àrea de coneixement o professional i amb el qual es dóna per inaugurada una nova edició del certamen. Aquest any especial, per primera vegada en la història de la Fira han sigut dues persones les que han compartit aquest honor. El poble de Cocentaina ha volgut reconèixer d'aquesta manera l'excel·lent capacitat d'adaptació de les persones integrants d'aquests col·lectius socials les quals en unes circumstàncies molt adverses han donat a tots i totes una lliçó de responsabilitat.

L'alcaldessa de Cocentaina, Mireia Estepa així com l'edil responsable de l'àrea de Fira, Eugenia Miguel, han destacat en les seues intervencions l'obstinació de tot un equip, de tot un poble per no cancel·lar un esdeveniment que a més de tradició i sentiment d'orgull suposa un al·licient econòmic sense precedents per al consum local, comarcal i fins i tot autonòmic.

Pujar