elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La ceràmica valenciana trau múscul en Cevisama

La ceràmica valenciana trau múscul en Cevisama
  • Más de 840 signatures de huitanta països diferents es donen cita en la fira de la indústria ceràmica més important de la Comunitat

Aquest dilluns ha obert les seues portes Cevisama, el saló internacional que reuneix les últimes propostes de tota la indústria ceràmica i els seus sectors afins, l'equipament de bany i la pedra natural. Fira València acull durant tota la setmana aquesta fira en la qual el sector ceràmic valencià trau múscul.

Hi ha més de 840 signatures exposant en aquesta 38 edició d'una fira que podria superar els 90.000 visitants -de fins a huitanta països diferents- que es van registrar en la passada edició, tal com ha detallat Manuel Rubert, president de Cevisama. La inauguració de la fira ha sigut presidida pel president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, que ha destacat que Cevisama “és la fira més important de la Comunitat Valenciana i tercera d'Espanya”.

Una idea en la qual també coincideix l'alcalde de València i president del Patronat de Fira València, Joan Ribó, qui ha subratllat l'impacte que té l'activitat de Cevisama a la ciutat, amb una ocupació hotelera aquesta setmana de més del 85% i quasi 50.000 pernoctacions.

L'alcalde ha destacat que “creadors capdavanters de tot el món es donen cita a través dels aparadors de CEVISAMA, per a demostrar tendències i capacitat d'innovació”, de vital importància per a València, ja que “aquesta fira és un dels nostres exponents per a la Capitalitat Mundial del Disseny que la nostra ciutat ostentarà en 2022”.

El president de la Generalitat ha recordat la potència exportadora de la ceràmica, que entre gener i novembre de 2019 ha crescut un 2’7% en la Comunitat Valenciana i la internacionalització d'una indústria que embene a l'exterior el 85% de la seua producció.

Cal ressaltar que aquest sector ha donat ocupació entre gener i novembre de 2019 a prop de 20.000 treballadors, la qual cosa suposa un 3% més que en el mateix període de l'any anterior. A més, Puig ha assenyalat que si se suma l'ocupació indirecta i induïda del sector, s'estima entorn d'uns 23.000 ocupacions.

Així, Cevisama mostrarà durant cinc dies les últimes innovacions tècniques i estètiques dels fabricants en un aparador comercial en el qual està molt present la sostenibilitat i la personalització de productes per a arquitectura i disseny d'interiors.

Les grans possibilitats tècniques i decoratives del material ceràmic fan que cada vegada més empreses s'orienten a l'àmbit dels projectes, apostant tant per peces de grans formats, amb noves propietats tècniques per a interiors i façanes, com per peces personalitzades que permeten als arquitectes o interioristes realitzar els seus projectes a la carta.

La sostenibilitat és també protagonista, amb la presentació de productes i noves solucions més respectuoses amb l'entorn; hi ha fins i tot empreses que han desenvolupat entorn d'aquesta aposta tot el disseny del seu estand.

La sostenibilitat impregna també el programa d'activitats i en aquest sentit, cal destacar la jornada del Consell Superior de Col·legis d'Arquitectes d'Espanya que se celebrarà el dimecres a les 17 hores i que, sota el títol “Green new deal for cities”, estarà inaugurada pel ministre José Luis Ábalos.

Per Cevisama 2020 passaran noms insignes de l'arquitectura, l'interiorisme i el disseny, entre ells arquitectes del renom de Bjarke Ingels, Thom Mayne, RCR Arquitectes, Belinda Tato, Antón García-Abril, Benedetta Tagliabue o Barozzi Veiga, que podran conéixer millor les bondats del producte espanyol i oferiran sengles conferències dins del Fòrum d'Arquitectura de Cevisama.

MÉS FOTOS
La ceràmica valenciana trau múscul en Cevisama - (foto 2)
La ceràmica valenciana trau múscul en Cevisama - (foto 3)
La ceràmica valenciana trau múscul en Cevisama - (foto 4)
La ceràmica valenciana trau múscul en Cevisama - (foto 5)
La ceràmica valenciana trau múscul en Cevisama - (foto 6)
La ceràmica valenciana trau múscul en Cevisama - (foto 7)
La ceràmica valenciana trau múscul en Cevisama - (foto 8)
La ceràmica valenciana trau múscul en Cevisama - (foto 9)
Pujar