elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Ximo Puig promet plaça escolar gratuïta per a tots els xiquets de 2 a 3 anys

Ximo Puig promet plaça escolar gratuïta per a tots els xiquets de 2 a 3 anys

  El president de la Generalitat Valenciana i secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha anunciat este divendres durant la inauguració de la Convenció Programàtica dels socialistes valencians a Castelló que “el gran objectiu per a 2023 és pobresa infantil zero”. Per a això, Ximo Puig ha assenyalat diverses iniciatives encaminades a aconseguir-ho perquè, tal com ha assegurat, “amb els instruments que té ara la Generalitat és possible”.

  Entre algunes de les mesures que s'impulsaran, el president ha destacat que la pròxima legislatura “tots els xiquets i xiquetes de dues a tres anys tindran plaça escolar gratuïta, en el sistema publique i concertat”. Amb aquesta mesura “fem un pas més en la universalització de l'educació de 0 a 3 anys, que és un element de cohesió social bàsic, perquè la igualtat d'oportunitats comença immediatament després de nàixer”, ha assenyalat el president.

  “Si hi ha una política que hem de prioritzar és aquella vinculada amb la infància” ha indicat Ximo Puig que ha fet referència a les xifres que maneja Save The Children, amb qui s'ha reunit aquest matí, i que reflecteixen que 65.000 xiquets i xiquetes a la Comunitat Valenciana estan en una situació de pobresa. “Aquestes xifres són intolerables, no ens ho podem permetre com a societat, perquè a més podem revertir-ho, amb mesures educatives, socials i tots els instruments que té ara la Generalitat”, ha assenyalat el secretari general del PSPV-PSOE.

  El president ha recordat que al llarg d'aquests quatre anys s'han posat en marxa mesures en aquest sentit, com la Renda Valenciana d'Inclusió Social, l'obertura de menjadors escolars en període vacacional o la gratuïtat dels llibres de text. No obstant això, ha apuntat, “encara queda molt per fer i tenim la possibilitat de fer-ho”, per això, s'ampliarà la Renda Valenciana d'Inclusió Social i s'augmentarà els lloguers assequibles, tot “amb una mirada especial cap a aquelles famílies amb xiquets al seu càrrec i en risc de pobresa”.

  Tres jornades en la fase final del programa

  Ximo Puig ha fet aquests anuncis en la inauguració de la convenció programàtica celebrada a Castelló, que serà la primera jornada de la fase final de l'elaboració del programa electoral que presentaran els i les socialistes valencianes per als comicis del 28 d'abril.

  La convenció té tres àmbits: el primer i que s'aborda hui a Castelló és el dels drets i la millora de l'estat de benestar; el segon, en el qual es debatrà sobre empre i model econòmic demà a Elx i el tercer que se celebrarà el diumenge a València i tractarà sobre els grans reptes transversals del futur, des del canvi climàtic fins a la despoblació. “Tot formarà part de la proposta que volem fer als valencians i valencianes per a continuar sumant aconseguir definitivament la Comunitat Valenciana que volem”, ha assenyalat Ximo Puig.

  El president ha assegurat també que les mesures que s'anunciaran en aquesta campanya són mesures plantejades amb suport econòmic, de fet, el programa que presentarà el PSPV-PSOE portarà una memòria econòmica. D'aquesta manera, ha conclòs, “tots els ciutadans sàpien d'on ve els diners i com els gastarem. Això és transparència i això és qualitat democràtica i això serem l'únic partit que ho farà”.

  Pujar