30 de novembre de 2020 30/11/20

Vicente Huerta, J. Enrique Bouché i Brenno Ambrosini en un concert amb la Simfònica per a celebrar l'any Beethoven 2020

Vicente Huerta, J. Enrique Bouché i Brenno Ambrosini en un concert amb la Simfònica per a celebrar l'any Beethoven 2020 - (foto 1)
  • Tres solistes de prestigi lligats a la ciutat de Castelló homenatgen el compositor interpretant el seu Triple concert

MÉS FOTOS
Vicente Huerta, J. Enrique Bouché i Brenno Ambrosini en un concert amb la Simfònica per a celebrar l'any Beethoven 2020 - (foto 2)

El pròxim divendres 31 a les 19.30 l’Orquestra Simfònica de Castelló commemora el 250é aniversari del naixement del gran compositor Ludwig van Beethoven amb un concert a l'Auditori i Palau de Congressos de Castelló sota la direcció d’Henrie Adams. Per a la cita s'ha articulat un programa que comptarà en la primera part amb la participació de tres solistes de prestigi internacional al violí, violoncel i piano en un concert per a trio i orquestra, i en la segona, una simfonia orquestral.

Entre les composicions de Beethoven destaca el seu únic concert compost per a més d'un instrument solista cap a 1805, el Concert per a violí, violoncel i piano en do major, op. 56, més conegut com el seu Triple concert. Vicente Huerta al violí, J. Enrique Bouché al violoncel i Brenno Ambrosini al piano seran els protagonistes d'aquesta peça de tres moviments també orquestrada per a una flauta, dos oboés, dos clarinets, dos fagots, dues trompes, dues trompetes, timpà i cordes, la partitura de les quals interpretarà la Simfònica de Castelló.

En la segona part l'orquestra farà sonar la Setena Simfonia en la major, op. 92 del músic de Bonn, estrenada en 1813 a Viena. La seua exuberant sonoritat va captivar al públic de l'època i continua fent les delícies dels amants de la música. S'ha interpretat aquesta obra com la representació musical de la recent victòria. El segon moviment, amb una rítmica que suggereix una marxa fúnebre, va captivar tant al públic en la seua estrena, que va interpretar aquella música sublim com un lament pels soldats caiguts en la Batalla de Leipzig, que va haver de repetir-se diverses vegades i s'ha convertit, sens dubte, en un dels més populars de tota la producció beethoveniana.

Les entrades del concert es poden adquirir a l’Auditori i Palau de Congressos de Castelló o en instanticket.es. La proposta de la Simfònica per a acabar aquest mes és, sens dubte, una fórmula perfecta per a la celebració de l'aniversari d'un dels més grans compositors de tots els temps, amb una orquestra de referència i uns solistes d'alt nivell que han estat fortament vinculats a Castelló i al seu Conservatori Superior de Música.

Pujar