elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La UCAN de Castelló fa lliurament de dos cadells de gos policia a la Guàrdia Urbana de Barcelona

La UCAN de Castelló fa lliurament de dos cadells de gos policia a la Guàrdia Urbana de Barcelona
  • Donate posa en valor la col·laboració entre tots dos cossos i destaca el reconeixement a la unitat canina de la Policia Local

MÉS FOTOS
La UCAN de Castelló fa lliurament de dos cadells de gos policia a la Guàrdia Urbana de Barcelona - (foto 2)
La UCAN de Castelló fa lliurament de dos cadells de gos policia a la Guàrdia Urbana de Barcelona - (foto 3)

La Unitat Canina (UCAN) de la Policia Local de Castelló ha fet lliurament aquest divendres de dos cadells de gos policia a la Guàrdia Urbana de Barcelona. A l'acte de lliurament ha assistit el regidor de Seguretat Pública i Emergències, David Donate; membres de la Guàrdia Urbana de Barcelona, l'agent guia propietari de Wanda, la pastor alemany mare dels cadells que presta servei en la UCAN de Castelló, i de les agents guia que acolliran a les dues cries.

“Aquest divendres hem fet acte de lliurament de dos cadells de Wanda, una gossa policia que compta amb una trajectòria reconeguda tant dins de Castelló com fora, per part d'altres cossos de seguretat com el de la Guàrdia Urbana de Barcelona, sent molt valorada pel seu treball en la detecció de drogues”, ha manifestat Donate. El regidor ha afirmat que aquest acte és una mostra de la col·laboració entre diferents cossos locals de policia i ha agraït l'acte solidari del policia propietari de Wanda per la cessió dels dos cadells a la Guàrdia Urbana de Barcelona.

Wanda, una femella de pastor alemany de línia de treball, va entrar a formar part de la UCAN de la Policia Local de Castelló fa tres anys i ja en el seu primer any va realitzar més de 400 aprehensions de drogues. La seua trajectòria i reconeixement entre els cossos de policia va motivar l'interés de Barcelona per comptar amb dos dels seues cries perquè comencen a ser formats per a la seua unitat canina. Seran els primers cans que convisquen amb els seus agents guia i les seues famílies, com ja ocorre amb les dues gosses policia de la unitat canina de Castelló.

La UCAN de Castelló es va posar en marxa a l'abril de 2017. Actualment, la unitat canina està composta per dues femelles que donen suport a les tasques policials de prevenció de conductes addictives de consum de drogues, tant en via pública com en les campanyes de control d'alcoholèmia i drogues. Wanda a més és valorada per les seues nombroses visites a col·legis, residències, centres d'educació especial o associacions.

Pujar