elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Troben el cos sense vida de l'estibador desaparegut en el Port de Castelló

Troben el cos sense vida de l'estibador desaparegut en el Port de Castelló
  • El Grup Especial d'Activitats Subaqüàtiques de la Guàrdia Civil ha trobat aquest matí el cos de David a l'interior del vaixell

El Grup Especial d'Activitats Subaqüàtiques de la Guàrdia Civil ha trobat aquest matí, a les 10.00 hores, el cos de David, l'estibador que va desaparèixer el passat 28 de maig després de bolcar el vaixell Nazmiye Ana en el moll del Centenari del port de Castelló. El cos s'ha trobat a l'interior del vaixell. Les autoritats judicials s'han fet càrrec de la situació.

La recuperació del cadàver ha sigut realitzada per efectius de l'Equip Especial d'Activitats Subaqüàtiques de la Guàrdia Civil(GEAS), que des del primer moment es van desplaçar al lloc amb una cerca continuada de 42 dies.

El cos del treballador portuari, trobat a l'interior del vaixell inspeccionat després del seu encallat, ha sigut localitzat en un habitacle que a causa de la toxicitat i contaminació ambiental van ser necessaris equips de respiració autònoma.

Després de la seua recuperació ha sigut traslladat a l'Institut de Medicina Legal i Forense de Castelló.

Les tasques de cerca coordinades amb l'Autoritat Portuària del Port de Castelló i Capitania Marítima s'han vist dificultades per les característiques de l'accident, ja que el navili va virar quedant amb la quilla a l'aire, amb la càrrega completa i escampada pel fons marí.

En l'operatiu desplegat per la Guàrdia Civil han participat el Grup Especial d'Activitats Subaqüàtiques (GEAS) de València, Servei Marítim, Servei Aeri amb base en València, Unitat Cinológica Central de la Direcció General de la Guàrdia Civil amb dos gossos especialment ensinistrats per a la cerca de restes humanes submergides, Secció Fiscal i Davanteres i membres de la

Unitat Orgànica de Policia Judicial (O.O.P.J). La UOPJ instrueix les corresponents diligències per a la investigació de les causes de l'accident, sota la direcció de la Fiscalia Provincial i del Jutjat d'Instrucció número 3 de Castelló.

La lamentable troballa ha sigut possible tan sols l'endemà passat de la remoció del vaixell per a traure de l'aigua el vaixell de 780 tones.

Amb aquesta trista notícia, es confirma la defunció d'una segona persona després de l'accident que va ocórrer a la fi de maig quan el vaixell va bolcar en el port mentre realitzava labors de càrrega de contenidors.

Cal recordar que un tercer estibador va resultar ferit i va haver de ser hospitalitzat.

L'Autoritat Portuària de Castelló ha expressat la seua solidaritat amb la família, companys i tota la Comunitat Portuària per aquesta trista pèrdua, després de setmanes d'intensos esforços per a localitzar i recuperar a David.

Així mateix, PortCastelló agraeix el treball i implicació de totes les persones que han estat involucrades en les tasques de cerca des del mateix moment de produir-se l'accident. Un operatiu de rescat que s'ha desenvolupat de manera ininterrompuda amb l'únic objectiu de trobar a David i en el qual han participat més de 150 persones.

MÉS FOTOS
Troben el cos sense vida de l'estibador desaparegut en el Port de Castelló - (foto 2)
Troben el cos sense vida de l'estibador desaparegut en el Port de Castelló - (foto 3)
Troben el cos sense vida de l'estibador desaparegut en el Port de Castelló - (foto 4)
Troben el cos sense vida de l'estibador desaparegut en el Port de Castelló - (foto 5)
Pujar