27 de novembre de 2020 27/11/20

Simó completarà una urbanització en la Quadra Saboner bloquejada des de 2012

Simó completarà una urbanització en la Quadra Saboner bloquejada des de 2012 - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Simó completarà una urbanització en la Quadra Saboner bloquejada des de 2012 - (foto 2)

  El Govern municipal ha donat llum verda al projecte per a concloure la urbanització de la unitat d'execució 36-UE-R, una pastilla urbanística situada en la Quadra Saboner, que està bloquejada des de 2012 arran de la dissolució de la societat GUMSA. El projecte permetrà culminar la trama viària d'una pastilla urbanística situada entre els barris de Rosario i el Carmen (a l'entorn del parc Mèrida) i amb açò millorar la dotació de serveis públics i la mobilitat en aquest barri de la zona Oest de la ciutat després de més de cinc anys de paralització, segons ha explicat el regidor d'Ordenació del Territori, Rafa Simó.

  El projecte per a la finalització de les obres d'urbanització de la unitat d'execució 36-UE-R es redacta per a donar compliment a l'acord plenari de l'Ajuntament de Castelló de 19 de desembre de 2013, en el qual es va disposar assumir la gestió i finalitzar la urbanització de l'esmentada unitat d'execució, de la qual era agent urbanitzador la societat GUMSA, després de la dissolució de la mateixa el 27 de juliol de 2012.

  En 2014 es va adjudicar la redacció dels documents precisos per a procedir a la liquidació del contracte subscrit entre l'urbanitzador i l'empresa contractista, i la redacció dels projectes necessaris per a la conclusió de les obres pendents d'execució, "actuació que ara desbloquegem i impulsem amb l'objectiu de millorar la qualitat de vida dels veïns que viuen en aquest entorn urbà consolidat", ha afegit el regidor Rafa Simó.

  La 36-UE-R es troba situada en la Quadra Saboner, entre els carrers del Canal i Riu Chico, una pastilla urbanística situada enfront de les instal·lacions d'Ordóñez. La conclusió d'aquesta unitat d'execució millorarà la connexió entre la Quadra Salera i Quadra Saboner i facilitar així la mobilitat del barri.

  Amb la conclusió de les obres d'urbanització, es donarà continuïtat als carrers existents, millorant l'accessibilitat a la zona amb eixida fins a la Quadra Saboner (carrers El Canal i l'Ametler) i completant el traçat dels carrers Alcoi, L'Avet i el Pollancre, que en l'actualitat no estan obertes al tràfic per mancar de senyalització vertical, enllumenat públic, rematades de paviments, mobiliari urbà, centres de transformació i jardineria, permetent l'ús públic sense restriccions. El pressupost global de licitació del projecte, que és a punt de publicar-se, supera els 200.000 euros, segons ha informat el regidor d'Ordenació de Territori, Rafa Simó.

  Pujar