elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La regidoria de Benestar Social visibilitza el treball de 80 joves de la ciutat en la seua aposta per fomentar la interculturalitat

La regidoria de Benestar Social visibilitza el treball de 80 joves de la ciutat en la seua aposta per fomentar la interculturalitat
  • L'exposició fotogràfica en la qual han participat joves de diferents entitats socials de Castelló mostra a la ciutadania el treball que es realitza des del Negociat de Convivència Social i Interculturalitat

La regidora de Benestar Social, Maica Hurtado, ha visitat aquest dimarts l'exposició Be Everything – Belong del Negociat de Convivència Social i Interculturalitat de l'Ajuntament de Castelló situada en la plaça Santa Clara. Es tracta del projecte NET-IDEA finançat per la Comissió Europea en el marc del programa CERV, coordinat per ICEI a nivell europeu i per DIVERSIT-RECI en les activitats que es realitzen a Espanya.

L'exposició té com a objectiu mostrar a la ciutadania el treball que es ve desenvolupant en el Negociat i, al mateix temps, reforçar el paper de les autoritats locals i la seua cooperació en l'àmbit de la promoció de la diversitat, la interculturalitat, l'antidiscriminació i la inclusió.

La regidora ha destacat que “amb aquesta exposició fotogràfica volem posar de manifest el projecte d'interculturalitat de Castelló amb el qual treballem des del govern municipal i què millor que fer-ho en un entorn tan obert com és la plaça Santa Clara, punt neuràlgic de la ciutat, perquè els joves es vegen representats al 100% siga com siga la història que tenen darrere”.

L'exposició mostra les diferents històries de 80 joves de diferents associacions de Castelló que han participat en aquest treball que va començar fa ara tres mesos. “Posar eixos rostres a l'abast de tot aquell que passe pel centre de Castelló ens enriqueix a tota la ciutat”, assegura Hurtado. “Castelló és una ciutat intercultural i que acull a tot aquell que ve”, afig Hurtado.

A través de diferents fotografies, l'exposició mostra l'essència dels joves de la ciutat sense importar el fet de quin siga la seua història. Per a la realització d'aquesta mostra s'han generat tres tallers en els quals han participat diverses entitats i ha col·laborat l'Escola d'Arts i Superior de Disseny de Castelló, cedint part de les seues instal·lacions i facilitant que les seues alumnes del 2a curs del CFS de Fotografia participen en aquest projecte real que ja s'ha vist materialitzat.

Abans del resultat final amb aquesta mostra fotogràfica, els participants en aquest projecte van realitzar el taller de còmic ‘Identifica't’ a través del qual van generar històries identitàries sobre la diversitat cultural i que han format part d'un material compartit per altres ciutats espanyoles que comparteixen el mateix projecte com és el cas de Barcelona, Tenerife, Bilbao i Donosti i que serà editat per l'Associació de Ciutats Interculturals.

Abans de la visita, l'edil de Benestar Social ha rebut en el Saló de Plens de l'Ajuntament als joves participants en aquest projecte. En l'acte, dos dels participants han llegit un manifest com a mostra de la cooperació entre les ciutats europees i les bones pràctiques en matèria de lluita contra la discriminació, diversitat i inclusió.

Pujar