27 de setembre de 2020 27/9/20

C's reclama que es licite la redacció del projecte del Centre de Salut del Raval Universitari

  • El regidor José Antonio Zamora demana que “s'execute la partida pressupostària destinada enguany per la Generalitat”

El grup municipal Ciutadans (C's) de Castelló ha reclamat que “es duga a terme d'una vegada per sempre la redacció del projecte del Centre de Salut Raval Universitari, ja que existeix una partida per a açò en els pressupostos de 2016 i es va anunciar al febrer la seua licitació”. Així ho ha defensat l'edil José Antonio Zamora, qui ha criticat que “al setembre encara no es conega cap pas més en aquest projecte”.

“En els pressupostos de 2015 existia una partida per a la redacció del projecte i la seua licitació que no es va executar i, per tant, es va perdre i el mateix va a ocórrer amb la partida del 2016, si finalment la Generalitat no compleix la seua paraula”, ha assegurat l'edil.

I, en aquest sentit, Zamora ha reclamat que “no solament s'execute la partida pressupostària d'enguany destinada al Centre de Salut del Raval Universitari, sinó que a més es contemple també una partida en els pressupostos de la Generalitat per a 2017 per a continuar amb el procés de la construcció d'aquest centre amb l'objectiu que siga una realitat immediata”.

Quant als terminis anunciats per la Generalitat per a finalitzar el centre, Zamora ha assegurat que “no és just relegar el centre al final de la legislatura, com té previst la Generalitat, després dels retards històrics que ha patit”. “Si el centre pot estar construït i en funcionament l'any que ve, millor que el pròxim”, ha afegit i ha advertit que “de totes maneres, si finalment la Generalitat no compleix ni el primer dels terminis que s'havia marcat difícilment podem creure que complisca la seua promesa d'engegada en aquesta legislatura”.

“Els veïns del Raval Universitari no poden esperar més anys per a tenir un centre de salut en condicions i rebre la sanitat que mereixen en igualtat de condicions amb la resta de veïns de la ciutat”, ha insistit l'edil.

Així mateix, Zamora ha exigit “l'ampliació del servei del centre auxiliar amb el qual explica provisionalment el Raval Universitari fins a la construcció del futur centre de salut”. “El servei del que disposen provisionalment els veïns és insuficient per a atendre les necessitats del barri, per açò, mentre s'escomet la construcció del nou centre, que ha de ser imminent, s'ha d'ampliar el centre auxiliar de manera urgent perquè els veïns han de disposar d'un servei de qualitat que garantisca els seus drets”, ha finalitzat el regidor.

Pujar