elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Professional i humana: així recorden els seus companys de Castelló a la doctora Carmen Herrero

Carmen Herrero
Carmen Herrero
  • La prestigiosa oncòloga d'Onda, que moria el passat 5 d'agost, era mèdic a l'Hospital Provincial de Castelló i membre de la Reial Acadèmia Valenciana de Medicina

Quan està a punt de complir-se el primer mes des de la defunció de l'oncòloga Carmen Herrero, els missatges d'afecte i respecte cap a aquesta doctora d'Onda, que exercia a l'Hospital Provincial de Castelló, no deixen de succeir-se.

Les últimes paraules arriben des del Servei d'Oncologia Mèdica del Consorci Hospitalari Provincial de Castelló. Escrites pels doctors Alfredo Sánchez Hernández i Eduardo Martínez de Propietàries, són l'exemple del llegat que deixa aquesta jove oncòloga que era membre de la Reial Acadèmia Valenciana de Medicina.

Tots dos doctors destaquen la seua “capacitat de treball enorme” i “el seu entusiasme i implicació organitzativa en diferents projectes globals del Servei i en la docència de residents”.

Malgrat el seu impressionant currículum per a la seua curta edat -Carmen moria als 37 anys després d'una intensa lluita contra un càncer gàstric metastàsic-, la doctora destacava pel seu aspecte més humà amb el qual “des del principi s'ha guanyat tot el nostre respecte, admiració i més sincer afecte”. Destaquen de l'oncòloga que era una “persona intel·ligent, pragmàtica, sensible i coherent amb unes signatures conviccions i uns sòlids valors humans”, al costat de la seua labor “brillant” com a professional, que també ha deixat el seu testimoniatge en un documental sobre càncer i esport.

Especialitzada en el tractament de tumors de mama i ginecològics, Carmen Herrero era membre de la Reial Acadèmia Valenciana de Medicina i guanyadora del premi a la Millor Tesi Doctoral 2018-2019, atorgat pel Col·legi de Metges de València.

També assenyalen la seua “humilitat i saviesa” i la seua capacitat “constructiva” a la qual “se li anaven obrint les portes de forma quasi màgica, perquè tots veien clar que no ambicionava mèrits i honors personals, sinó l'èxit d'un projecte comú que era clarament beneficiós per als pacients la vegada que integrava a diferents especialitats i disciplines”.

En l'obituari que el Consorci Hospitalari Provincial de Castelló ha compartit en les seues xarxes socials, els doctors Sánchez Hernández i Martínez de Propietàries destaquen el seu “somriure perenne i una veu dolça que transmetia calidesa, pau i confiança”.

elperiodic.com va tindre l'oportunitat de parlar amb companys de Carmen Herrero en el centre oncològic de referència que destacaven que era una persona “especial, senzilla i discreta”.

Filla del metge Pascual Herrero qui va ser director territorial de la conselleria de Sanitat, i d'Esmeralda Vicent, metge en l'àmbit rural i laboral en la indústria ceràmica, Carmen Herrero Vicent deixa una petjada inesborrable entre els quals la van conéixer, però també la seua família. “Ens ha donat una autèntica lliçó de vida durant el procés de la seua cruel malaltia”.

Pujar