elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
EN MEMÒRIA DE CARMEN HERRERO

Especial, senzilla i discreta: així recorden els seus companys a la prestigiosa oncòloga Carmen Herrero

Especial, senzilla i discreta: així recorden els seus companys a la prestigiosa oncòloga Carmen Herrero
  • Va ser mare recentment i als seus 37 anys ja comptava amb un historial acadèmic rellevant

Dissabte passat moria la prestigiosa oncòloga Carmen Herrero, qui exercia la seua labor assistencial i d'investigació a l'Hospital Provincial de Castelló. Especialitzada en el tractament de tumors de mama i ginecològics, als seus 37 anys comptava amb un historial acadèmic rellevant. La seua tesi doctoral sobre càncer de mama triple negatiu va ser qualificada amb Cum Laudem.

Durant cinc anys es va formar en l'Institut Valencià d'Oncologia (IVO) i l'excap d'Oncologia Mèdica de la Fundació Institut Valencià d'Oncologia, Vicente Guillem Porta, recorda a la jove d'Onda per la seua capacitat de col·laboració i de crear “un extraordinari ambient”.

“Sempre prudent i senzilla, però aportant grans idees científiques i humanes”, com assenyala en una carta el doctor Guillem Porta.

En 2019, aquesta filla, germana i neboda de metges, va rebre el Premi Professor Antonio Llombart Rodríguez de la Reial Acadèmia de Medicina de la Comunitat Valenciana, que li va permetre ingressar en la Reial Acadèmia de Medicina de la Comunitat.

Filla del metge Pascual Herrero, qui va ser director territorial de la conselleria de Sanitat, i d'Esmeralda Vicent, metge en l'àmbit rural i laboral en la indústria ceràmica, la jove Carmen va ser mare fa a penes un any i li encantava fer esport.

Després de diversos mesos d'intensa lluita contra un càncer gàstric metastásico, la jove oncòloga moria deixant un gran buit en la seua família i entre els seus companys de professió i amics.

Els seus companys de l'Hospital Provincial de Castelló la recorden com una persona “especial, molt dolça, discreta, amb capacitat per a unir a la gent i molt senzilla”. En el seu treball era “molt rigorosa en temes científics”.

De fet, en el post de Facebook del Consorci Hospitalari Provincial de Castelló per a comunicar la trista defunció de la jove metge, ja indicaven que “al seu extraordinari i brillant currículum se suma la delicadesa i simpatia amb la qual atenia els seus pacients. Ningú podrà oblidar la seua tendresa, les seues paraules d'alé i l'amor pel seu profesión.su lliurament i dedicació eren els seus senyals d'identitat. Carmen ha sigut una extraordinària oncòloga que deixa una petjada inesborrable”.

De Carmen Herrero quedarà per sempre el seu treball incansable a l'hospital de referència en la lluita contra el càncer, el tracte cap als seus pacients els qui només tenen paraules d'agraïment en la publicació del Consorci, la seua manera de ser valorada per tots els que la van conéixer i van tractar, i també la seua participació en els podcast ‘Talent ondense’ quan va ser entrevistada per Carmina Ballester, alcaldessa d'Onda, la seua ciutat natal.

Descansa en pau

Pujar