elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

No portar màscara o superar el límit de persones en via pública copen la meitat de les denúncies a Castelló

No portar màscara o superar el límit de persones en via pública copen la meitat de les denúncies a Castelló
  • La Policia Local de Castelló imposa 137 denúncies en dues setmanes per infringir les mesures anticovid

La Policia Local de Castelló ha realitzat 137 propostes de sanció per vulnerar les mesures per a contenir la covid-19 en les últimes dues setmanes. D'elles, les infraccions per no portar màscara (o portar-la indegudament) i per incomplir el nombre màxim de persones que poden reunir-se en espais públics copen més de la meitat de les denúncies amb 35 i 36 sancions respectivament. Les dades s'han traslladat aquest dimarts davant el Centre de Coordinació Operatiu Municipal (Cecopal) reunit per a abordar l'evolució de la pandèmia a Castelló.

En la reunió el Cecopal ha donat compte del balanç d'actuacions policials de les últimes setmanes. En total, s'han realitzat 137 denúncies des del 30 de març que es divideixen en: 35 per no portar màscara, 9 per incomplir la mesura de confinament nocturn, 28 per beure alcohol en la via pública, 36 per reunions en àmbit públic amb més persones de les permeses, 20 per reunions en àmbits privats que incompleixen la normativa vigent i 9 per incompliments en establiments.

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha destacat que la incidència acumulada del virus a la ciutat continua a la baixa i, segons consta en les últimes dades publicades per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, se situa en 25 positius per cada 100.000 habitants en els últims 14 dies.

“Les dades d'incidència acumulada a la nostra ciutat se situen en els nivells més baixos des d'inicis d'any, per davall fins i tot de la mitjana autonòmica, però això no ens pot portar a una relaxació en el compliment de les mesures i tots i totes hem de continuar sent responsables per a evitar possibles repunts, especialment quan encara desconeixem quin impacte tindrà l'augment de la mobilitat dels dies festius de Setmana Santa, per la qual cosa és imprescindible extremar la cautela”, ha manifestat Marco.

L'alcaldessa ha insistit a llançar un missatge de “màxima prudència” i demana a la ciutadania que continue complint amb les mesures de prevenció que han demostrat ser efectives per a reduir la corba de contagis. “Vull donar gràcies als veïns i veïnes de Castelló pel sacrifici realitzat en les últimes setmanes i mesos per a aconseguir rebaixar la incidència acumulada a tot just 25 casos i insistir en la necessitat de seguir amb aquesta actitud responsable”, ha recalcat Marco.

Pujar