elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Policia Local activa un servei especial per a evitar aglomeracions a l’entorn de la Basílica del Lledó

La Policia Local activa un servei especial per a evitar aglomeracions a l’entorn de la Basílica del Lledó
  • Marco demana continuar actuant amb prudència i evitant situacions de risc durant el segon cap de setmana de ‘no Magdalena’

La Policia Local de Castelló posarà en marxa aquest dissabte un dispositiu especial de seguretat per a evitar aglomeracions a l'entorn de la Basílica del Lledó davant la possible afluència de persones que puguen acostar-se per ser el dia en què s'haguera celebrat l'Ofrena de flors a la Mare de Déu del Lledó. Cal recordar les festes de la Magdalena i els seus actes estan suspesos a causa de la pandèmia.

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha reiterat la crida perquè els veïns i veïnes de la ciutat continuen actuant amb prudència i eviten situacions que puguen comportar risc sanitari. “Encarem ara el segon cap de setmana en el qual haguérem celebrat les nostres festes i, per això, vull apel·lar de nou a la responsabilitat de la ciutadania per a evitar participar en actes o activitats que puguen implicar aglomeració de persones”.

El regidor de l'àrea de Seguretat Pública i Emergències, David Donate, ha recordat que durant tota la setmana de ‘no Magdalena’ s'ha desplegat un dispositiu especial, amb reforç policial en determinats punts i en dies destacats com el del passat diumenge en el paratge de l'ermita de la Magdalena. Donate ha apuntat que aquest dissabte s'activarà també un dispositiu especial per a evitar aglomeracions a l'entorn de la Basílica del Lledó.

“Reforçarem la presència policial en la zona des de primera hora del matí i es col·locaran tanques als voltants de la basílica de manera que, davant una possible afluència de persones, es puga donar una resposta immediata per a impedir situacions de risc sanitari”, ha indicat. En aquest sentit, Donate ha explicat que el dispositiu especial podria comportar tancament de carrers al pas de persones i/o vehicles si fos així necessari per a garantir la seguretat.

Cal recordar que la Policia Local de Castelló va activar un dispositiu especial amb motiu de la setmana de ‘no Magdalena’. Des de la vesprada del passat dissabte s'han realitzat controls en colles i terrasses per a vetlar pel compliment de la normativa sanitària. En total, s'han realitzat 122 propostes de sanció per infringir les mesures sanitàries per a contindre la covid-19 des de dissabte passat. D'elles, 35 són denúncies per molèsties i/o festes en domicilis particulars, 20 per consum d'alcohol en la via pública, 25 per reunions en la via pública superant el límit de quatre persones, 14 per incomplir el confinament nocturn, 26 per no portar màscara o portar-la indegudament i dues per infraccions en establiments.

Pujar