elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Planetari estrena 'Beyond the sun' en valencià i castellà

El Planetari estrena 'Beyond the sun' en valencià i castellà
  • Avui es farà la primera projecció en valencià (17.00 hores) i demà es farà la segona projecció en castellà (12.30 hores)

El Planetari de Castelló compleix 30 anys i ho celebra amb l'estrena de 'Beyond the Sun', la qual s'ha traduït al valencià i al castellà. L'estrena en valencià serà avui a les 17.00 hores, mentres que l'estrena en castellà serà demà a les 12.30 hores. La projecció de la pel·lícula s’emmarca dins de la celebració del 30º aniversari del Planetari.

Així doncs, el film explica la història de Celeste, una xiqueta que visita planetes extrasolars. Es tracta d'una pel·lícula dirigida al públic infantil, per a xiquets i xiquetes de quatre anys. La projecció es farà de manera bilingüe, primer en valencià i després en castellà. Cal assenyalar que, també, s'incorpora a les projeccions en valencià la pel·lícula 'Àvia Terra'. Les traduccions i les adaptacions dels textos han estat a càrrec del Servei de Normalització Lingüística de l'Ajuntament de Castelló.

El Planetari de Castelló compleix 30 anys i per a la seua celebració té previstos diferents esdeveniments al llarg del 2021. En eixe sentit, al maig s'inaugurarà una exposició al voltant dels avanços i descobriments de planetes extrasolars, la reclassificació de Plutó com a planeta nan o l'estudi de forats negres. El Planetari també tractarà d'explicar els fenòmens astronòmics que s'han produït els darrers 30 anys, durant els quals El Planetari de Castelló ha tractat de fer difusió i divulgar-los entre la ciutadania. D'aquesta manera, El Planetari ha preparat altres tallers dirigits al públic amb l'objectiu de celebrar el seu 30 aniversari.

Cal recordar que El Planetari de Castelló ofereix tallers infantils (de 4 a 12 anys) tots els diumenges fins a juny. En eixe sentit, 2021 començarà amb un taller sobre la pluja de meteors dels Quadràntids, esdeveniment que té lloc durant aquestes dates assolint el seu punt àlgid el 3 de gener.

Horari de Nadal

El Planetari de Castelló estarà obert els dies 2, 3 i 5 de gener durant les vacances de Nadal. En horari normal, El Planetari de Castelló obrirà els dimarts i els dimecres de 09.30 a 14.45 hores. Els caps de setmana, El Planetari obrirà els dissabtes de 10.30 a 13.45 hores i de 16.30 a 19.45 hores. Els diumenges, obrirà de 10.30 a 13.45 hores. Cal recordar que s'han de respectar totes les mesures sanitàries pertinents.

Pujar