elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Festes aprova sense cap vot en contra un pressupost de 2 milions d’euros per a 2018

    El Consell Rector del Patronat Municipal de Festes ha aprovat avui el pressupost per a l'exercici de 2018, que ascendirà a 2.003.516 euros. La regidora i presidenta del Patronat Municipal de Festes, Sara Usó, ha destacat que la proposta de pressupostos per al pròxim exercici ha tirat endavant amb vuit vots a favor i tres abstencions.

    El pressupost contempla destinar 1,3 milions d'euros dins del capítol II Béns i Serveis per a l'organització de les principals festes de la ciutat com la Magdalena; Sant Pere, la festa de la Rosa, Sant Joan, Sant Cristòfol, Carnestoltes o les festes de Nadal, entre unes altres. A aquest capítol, se sumaran els quasi 400.000 euros en el capítol IV de subvencions i premis. L'apartat de subvencions inclou els convenis i ajudes que es concedeixen a diferents col·lectius com gaiates, colles, ens vinculats, festes de carrer, de barris, etcètera, per a contribuir a l'organització d'activitats festives.

    Amb aquest pressupost, el Patronat promourà i fomentarà l'organització de les festes de la ciutat que li siguen pròpies i aquelles altres que s'impulsen des de l'associacionisme local i tinguen un caràcter públic i participatiu, sempre amb l'objectiu de fomentar la pluralitat i diversitat de les organitzacions implicades en l'organització i desenvolupament de les festes i tradicions.

    La regidora de Festes, Sara Usó, ha destacat que els comptes per a 2018 mantenen l'aposta per "potenciar les festes com un element dinamitzador de la ciutat, des d'un perspectiva cultural i tradicional però també com un element dinamitzador de l'economia local i amb potencial turístic".

    Pujar