elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Monòlegs i pantalles gegants per a un final de campanya entelat per les pluges a Castelló

Monòlegs i pantalles gegants per a un final de campanya entelat per les pluges a Castelló
  • La ciutat tanca la campanya electoral davant uns comicis incerts

Els partits polítics de la província de Castelló ha tancat aquest divendres a la nit una campanya electoral amb la vista posada en la jornada del diumenge, en la qual tindran lloc uns comicis de resultats incerts.

I és que les enquestes pronostiquen uns resultats ajustats entre els blocs de dreta i esquerra, a més d'una alta taxa d'indecisos, per la qual cosa la participació pot ser determinant.

Així les coses, les formacions que presenten llistes provincials a les Corts i amb candidats a l'alcaldia capital de la Plana han apurat fins a l'últim dia per a projectar les seues idees i propostes per al futur de la província i de la ciutat.

Els socialistes s'han reunit en la seua seu davant la previsió de pluges d'aquest divendres, en un acte final de campanya en el qual l'alcaldessa i candidata a la reelecció ha assegurat que “arribem al 28-M amb la cara ben alta per tot el que hem fet i per tot el que farem”. La candidata a la reelecció ha tancat la campanya al costat de Rafa Simó, número u per a les Corts, qui ha visitat 65 municipis i recorregut més de 6.000 quilòmetres per tota la província per a mantenir les vares de comandament socialistes una altra legislatura més.

La principal contrincant de l'alcaldessa, la popular Begoña Carrasco, ha celebrat l'acte final en la plaça Na Violant, acompanyada del candidat provincial Alberto Fabra, on la candidata ha anomenat al vot reivindicant el centrisme: “No preguntem a ningú a qui vota, a qui resa o a qui mestressa, ni repartim carnets de bons i mals ciutadans. Governarem per a tots”.

Compromís, pel seu costat, va organitzar un original acte en la discoteca Menta amb un monòleg dels Germanes Pintoresques, on el candidat a l'alcaldia, Ignasi García, i el número u a Corts, l'exconsneller Vicent Marzà, han demanat el vot perquè “som la garantia d'un govern d'esquerres” i perquè “a les comarques de Castelló ens juguem els escons decisius per a reeditar el Botànic, i són necessaris per a agranar a la ultradreta i a la dreta”.

Quant a Ciutadans, el candidat de Ciutadans per a les pròximes eleccions municipals i cap de llista a les Corts per la província, Eduardo del Pou ha hagut de suspendre per la previsió de pluges l'acte de tancament de campanya que tenia organitzat en la Plaça María Agustina de Castelló amb activitats per als més xicotets i que estava enfocat a les famílies, per la qual cosa s'ha sumat a l'acte principal autonòmic que ha tingut lloc als Cinemes Babel de València.

En Unides Podem van rebre l'últim dia de campanya al seu candidat a president, Héctor Illueca, qui ha anunciat aquest divendres que la conselleria d'Habitatge iniciarà el procediment per a declarar les zones tensionadas per a regular el lloguer. Illueca, que ha acompanyat a la número u provincial, Marisa Saavedra, ha assegurat en la seua visita al centre de la ciutat que “el que cal decidir és si hi haurà una aliança de la dreta i l'extrema dreta, com la que ofereix el candidat del PP, Carlos Mazón, o un govern de progrés” i ha demanat el vot per a aconseguir “una correlació de forces d'esquerra favorable a l'alternativa que representa el PSOE”.

Els candidats de Vox en diferents municipis, per part seua, s'han reunit en la seu a la ciutat, després d'haver de suspendre's l'acte que tenien previst per les pluges. Allí s'han unit per a veure a través d'una pantalla gegant l'acte de tancament de campanya de Santiago Abascal a Toledo.

Pujar