19 de gener de 2021 19/1/21

El Mater Dei Castelló, una educació que aposta pels valors i la sostenibilitat

El Mater Dei Castelló, una educació que aposta pels valors i la sostenibilitat - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  El Mater Dei Castelló, una educació que aposta pels valors i la sostenibilitat - (foto 2)
  El Mater Dei Castelló, una educació que aposta pels valors i la sostenibilitat - (foto 3)
  El Mater Dei Castelló, una educació que aposta pels valors i la sostenibilitat - (foto 4)
  El Mater Dei Castelló, una educació que aposta pels valors i la sostenibilitat - (foto 5)
  El Mater Dei Castelló, una educació que aposta pels valors i la sostenibilitat - (foto 6)

  Apostar per l'educació és fer-ho també pel futur, és per això que triar un bon centre educatiu es converteix en una de les decisions més importants per a moltes famílies. Des del Col·legi Mater Dei Castelló són conscients d'això, per la qual cosa aposten per un model en el qual a més d'aprendre coneixements s'inculquen valors positius que contribuïsquen al desenvolupament personal dels alumnes.

  “Som conscients que el col·legi, és un lloc on sorgeixen les primeres amistats, on els nostres alumnes passen moltes hores i desenvolupen tot el seu potencial, per això tot l'equip de professors i personal, tenim l'objectiu d'aconseguir que cada dia siga una experiència positiva” apunten des del Col·legi.

  Per a construir aqueixa experiència positiva de la qual parlen- i que inculquen des de l'Educació Infantil fins al Batxillerat - compten amb una metodologia pròpia basada en l'aplicació d'una educació per projectes. En ella, s'integren cadascuna de les matèries d'una forma molt enfocada repercutint en un aprenentatge més dinàmic, i afavorint que els alumnes integren d'una forma més eficient tots els conceptes que se'ls traslladen. A més, des de la direcció del Centre consideren que l'educació en valors “és essencial perquè la convivència del dia a dia siga un èxit”, per la qual cosa s'aplica un ideari fonamentat en l'humanisme cristià i s'aposta per altres iniciatives com la instal·lació d'un programa innovador denominat KiVa. Aquest programa té com a objectiu treballar les relacions dels alumnes dins de l'aula i previndre l'assetjament escolar, perquè cada classe estiga cohesionada d'una forma real. 

  Únic col·legi sostenible de la província

  El Mater Dei és l'únic col·legi sostenible de la província de Castelló: “El nostre compromís amb el Medi Ambient és molt alt, atés que ja de per si mateix el nostre col·legi es troba situat en ple paratge protegit”. Així mateix, autogestionen la seua pròpia energia, ja que compten amb diverses zones dotades de plaques solars les cobertes tant de l'edifici d'Educació Infantil com del Pavelló Poliesportiu).

  L'hàbit del reciclatge aquesta present en totes les etapes, així com el treball en projectes molt lligats a la cura i preserva de la naturalesa com per exemple: a través de la plantació d'arbres, posada en marxa d'iniciatives solidàries amb associacions protectores d'animals, o la creació d'horts propis. “Creiem en una educació que respecta el medi ambient i fomenta una consciència des de la infància, per a garantir un futur” recalquen.

  Alimentació saludable- menjador propi i nutricionista

  Aquest és un dels aspectes que fan únic a aquest centre educatiu, i que li diferencia de la majoria de col·legis de la província de Castelló. Disposen d'una cuina pròpia, amb un equip liderat per cuiners, coordinat per un grup de professionals preparats i sota la supervisió d'una nutricionista que organitza cada menú sobre la base dels valors nutricionals òptims per al correcte desenvolupament dels alumnes en funció de les seues edats. 

   “La nostra cuina és artesanal, és a dir, mengen com a casa”, i és que ofereixen una alimentació equilibrada i saludable, així com sostenible atés que consumeixen en major mesura productes de temporada i de la zona.

  Idiomes, esports, arts escèniques

  Des d'Educació Infantil, l'ensenyament plurilingüe és una realitat per a garantir un alt nivell de destresa oral i escrita. “Està més que demostrat que integrant els idiomes en edats primerenques, aconseguim que els nostres alumnes en Educació Secundària i Batxillerat tinguen altes competències lingüístiques, la qual cosa suposa el millor passaport per a una bona experiència professional i laboral” ressalten des del Col·legi. 

  Però a més d'idiomes, l'esport també està molt present en la seua oferta formativa: “En el nostre col·legi disposem d'una àmplia oferta d'Escoles Esportives, que combinen multitud de disciplines perquè els nostres alumnes puguen practicar aquell esport que més els interesse ». I és que són conscients que, a través de l'esport, a més de ser una implantar una pràctica saludable, els joves adquireixen una disciplina i compromís amb el treball en equip, aprenen a gestionar emocions i és una forma de superació personal. 

  D'altra banda, pegagógicament parlant s'ha demostrat que practicar i aprendre arts escèniques també ajuda a desenvolupar aptituds motrius, així com emocionals i d'autoestima. En el Mater Dei Castelló, s'aposta per una educació que es detinga a potenciar aptituds escèniques i musicals, atés que a través de la motivació i dels estímuls sonors, visuals i corporals aconsegueixen alumnes amb una major agilitat mental.

  Pujar