24 de setembre de 2020 24/9/20

Marco ressalta el suport en les escoles d'estiu municipals per a fer compatible família i treball

Marco ressalta el suport en les escoles d'estiu municipals per a fer compatible família i treball - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Marco ressalta el suport en les escoles d'estiu municipals per a fer compatible família i treball - (foto 2)
  Marco ressalta el suport en les escoles d'estiu municipals per a fer compatible família i treball - (foto 3)

  L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, i el regidor de Benestar Social i Dependència, José Luis López, han inaugurat aquest matí l'escola d'estiu gitana de la fundació Punjab que tindrà lloc fins al 31 de juliol, en les instal·lacions del CEIP Sant Agustí, formada per 66 menors de diferents nacionalitats, que resideixen en el barri Sant Agustí i Sant Marc.

  Marco ha ressaltat que enguany, per primera vegada, i amb el nou equip de Govern municipal, “s'ha apostat de forma clara per la conciliació de la vida familiar i laboral afavorint que el servei d'alimentació, que consisteix en menjar i berenar, siga gratuït per a tots els xiquets sense distinció, tant en aquesta escoleta de Punjab com en totes les que estan incloses en la campanya d'animació de l'estiu de l'Ajuntament de Castelló”.

  Durant la visita, l'alcaldessa i el regidor López s'han interessat per les activitats que desenvolupen els xiquets i les xiquetes de la citada escola, entre les quals destaquen proves esportives, tallers, ball flamenc i repàs escolar.

  En total, avui s'han incorporat 583 xiquets i xiquetes als projectes de la campanya d'animació de l'estiu. López ha indicat que de les 1.600 places previstes per a les quatre quinzenes dels mesos de juliol i agost, “ja s'ha cobert en aquesta primera quinzena una tercera part”. També ha explicat que per a poder atendre la demanda en els primers quinze dies de juliol, “ha sigut necessari ampliar places del projecte Temps d'Esplai en els col·legis Estepar, Isabel Ferrer i Castell Vell”.

  El regidor ha destacat que aquestes xifres de participació “evidencien la rendibilitat social de l'aposta de la Regidoria de Benestar Social i Dependència en l'adequació de serveis de suport a famílies d'acord amb les necessitats de la infància i la ciutadania”.

  L'execució dels projectes d'oci, animació i temps lliure, als quals s'incorpora el servei d'alimentació, obri una porta a xiquets i xiquetes en el període vacacional estival, al mateix temps que fa possible l'acció socioeducativa centrada en els processos individuals i grupales de socialització i facilita la conciliació de la vida personal, familiar i laboral.

   

   

  Pujar