2 de desembre de 2020 2/12/20

Marco anuncia una línia pressupostària en 2018 per afavorir la tornada de joves castellonencs residents a l'estranger

Marco anuncia una línia pressupostària en 2018 per afavorir la tornada de joves castellonencs residents a l'estranger - (foto 1)

  L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha anunciat la creació d'una partida econòmica en el pressupost de 2018 per afavorir la tornada de joves castellonencs residents a l'estranger. La iniciativa busca recuperar els que van emigrar com a conseqüència de la crisi i la falta d'oportunitats laborals.

  La previsió de Marco és habilitar una línia d'ajudes per a "recuperar el talent perdut". Al principi, la quantitat que es preveu per al desenvolupament del nou programa municipal podria estar al voltant dels 250.000 euros, encara que el pressupost final estarà en funció de la demanda i podria incrementar-se, en funció de la disponibilitat financera de l'Ajuntament.

  "Castelló ha perdut un gran capital humà en els últims anys i hem de dissenyar una estratègia perquè els nostres joves tornen a casa. La societat ha invertit molt en la seua formació i ara hem de facilitar que puguen desenvolupar-se professionalment en la seua terra", afirma. Marco ha mantingut ja contactes amb alcaldes, com el de Valladolid, Óscar Puente, que han engegat iniciatives municipals en aqueix sentit.

  Marco ressalta el doble benefici del nou programa municipal: "L'economia de Castelló recuperarà uns actius que poden servir de gran ajuda per a la recuperació i, a més, la iniciativa farà possible la tornada de molts joves, que es van anar a l'estranger per obligació, amb el dany emocional que açò va suposar i segueix suposant per a les seues famílies".

  El Govern municipal estudiarà les possibles línies de desenvolupament del pla, entre les quals podria haver-hi ajudes a les empreses que contracten als "retornants" per als seus nous projectes. També s'analitzarà la viabilitat de donar subvencions per a l'engegada de projectes propis dels joves que tornen i que aporten un valor afegit al teixit empresarial i al desenvolupament social i econòmic de la ciutat.

  A més, s'analitzarà la possibilitat d'oferir algun tipus de suport econòmic a les persones que decidisquen retornar a Castelló per a reduir les despeses de viatge, trasllat, allotjament provisional i fins i tot els ocasionats per la integració cultural dels seus familiars, en el cas que siga necessari. "Farem el que estiga en la nostra mà per a afavorir que la nostra joventut torne a casa i es desenvolupe i viva feliç ací", ressalta Marco.

  Pujar