30 de setembre de 2020 30/9/20

La Magdalena acull el dissabte la ‘Nit de Corals a l’Ermita’ amb l’actuació de tres agrupacions locals

La Magdalena acull el dissabte la ‘Nit de Corals a l’Ermita’ amb l’actuació de tres agrupacions locals - (foto 1)

    L'ermita de la Magdalena acollirà demà dissabte la 'Nit de Corals a l'Ermita', una iniciativa emmarcada dins de 'Música i Dansa a les Ermites de Castelló', un ampli cicle que es va iniciar el passat 8 d'abril i no finalitzarà fins al pròxim 26 de desembre. La Magdalena serà a partir de les 22 hores l'escenari on actuaran tres agrupacions de música coral, Pentecosta, la Polifònica de Sant Pere i Veus de Lledó, que abordaran un repertori variat i eclèctic que donarà cabuda a més d'un clàssic adaptat a les veus com a únic instrument.

    Pentecosta obrirà el foc amb la interpretació de dues cançons tradicionals basques ('Boga boga' i 'Maitia nun zira'), una alemanya ('Rosa de Bardissa', del compositor romàntic Heinrich Werner), una gallega ('O voso galo comadre') i l'anglesa 'El moliner del Freser'. Els temes escollits per la Polifònica de Sant Pere estan més apegats a les arrels i la tradició oral en llengua valenciana ('Matinet me'n llevo jo', 'Muntanyes del Canigó', 'La gavina' i 'Tres cançons de Castelló') i, a més, de nou 'Rosa de Bardissa', que serà l'única concessió als temes d'origen estranger.

    Finalment, Veus del Lledó cantaran el tema homònim a més de 'Dibusuite', 'Oh happy day', 'Que tinguem sort', de Lluís Llach, i 'SuiteAbba'. La 'Nadala del Desert', interpretada per les tres corals a l'uníson, servirà d'emotiu tancament d'una cita amb la música a l'aire lliure en un entorn tan vinculat a la història de Castelló com l'ermita de la Magdalena.

    Pujar