elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'UJI promou la millora de competències del personal d'administració i serveis en la consecució dels ODS i l'Agenda 2030

L'UJI promou la millora de competències del personal d'administració i serveis en la consecució dels ODS i l'Agenda 2030
    MÉS FOTOS
    L'UJI promou la millora de competències del personal d'administració i serveis en la consecució dels ODS i l'Agenda 2030 - (foto 2)
    L'UJI promou la millora de competències del personal d'administració i serveis en la consecució dels ODS i l'Agenda 2030 - (foto 3)

    La Càtedra de Cooperació i Desenvolupament Sostenible de la Universitat Jaume I ha continuat les seues activitats durant el mes de juliol amb la realització del «Taller de propostes per a la implementació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) des de la gestió universitària» dins de la programació de la Unitat de Formació del PAS en el marc del conveni de col·laboració que l'UJI manté amb la Generalitat Valenciana.

    El taller, a càrrec de Leslie Mahe Collazo Expósito, llicenciada en Biologia i doctora en Educació per a la Sostenibilitat per la Universitat de Girona, ha tingut com a objectiu enfortir les capacitats del personal d'administració i serveis de l'UJI (PAS) en relació amb la seua contribució a la sostenibilitat global i al desenvolupament sostenible. D'aquesta manera, s’ha plantejat millorar les competències del PAS en relació amb els ODS i l'Agenda 2030, donar a conéixer possibles propostes futures de diferents òrgans gestors de l'UJI, reflexionar sobre aquestes propostes i el Pla UJI ODS 2030 i enfortir la xarxa de persones i serveis implicats en la promoció de la consecució dels ODS.

    En la primera part del taller, Leslie Mahe Collazo ha posat en relleu la implicació de les universitats en l'assoliment dels ODS a través de quatre vies que es retroalimenten: la investigació interdisciplinària, que aporta solucions innovadores i les implementa, tant a escala local com nacional; l'educació per al desenvolupament sostenible; la creació de capacitats i la mobilització de la comunitat universitària. Tot això, des de les operacions i la governança i des del lideratge extern que demostra el compromís públic de la universitat per la sostenibilitat i el diàleg i foment de les aliances amb altres institucions.

    En la segona part del taller les persones assistents han plantejat en equip propostes que es poden dur a terme per a alinear el seu treball i funcions amb el Pla UJI ODS 2030 i amb la sostenibilitat en aspectes diversos com ara la inserció laboral, la qualitat i excel·lència, la promoció d'un campus saludable, el foment del benestar, la cultura com a valor de patrimoni i territori, la gestió de la investigació, la comunicació i sensibilització de tota la comunitat universitària o els processos d'extensió universitària, entre altres.

    El taller està emmarcat dins del programa d'activitats del conveni de col·laboració de la Càtedra 2021 que desenvolupa l'UJI amb la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica de la Generalitat Valenciana.

    Aquesta acció està alineada amb els següents Objectius de Desenvolupament Sostenible: ODS 4. Educació de Qualitat, ODS 17. Aliances, ODS 8, Treball Decent i Creixement Econòmic i ODS 10. Reducció de les Desigualtats.

    Pujar