elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'UJI i Zschimmer & Schwarz Espanya aborden el tractament d'aigües per osmosi inversa per a millorar la disponibilitat de recursos hídrics

L'UJI i Zschimmer & Schwarz Espanya aborden el tractament d'aigües per osmosi inversa per a millorar la disponibilitat de recursos hídrics

    No hi ha cap dubte que l'aigua és un recurs essencial. És obvi el seu paper protagonista en la conservació de la vida en el planeta però, encara que de forma menys visible, l'aigua també és indispensable per a la indústria, en sectors tan diferents com l'agroalimentari, el químic o el de serveis.

    A més de ser un sistema fonamental per al desenvolupament de l'activitat industrial, el tractament d'osmosi inversa es presenta com una alternativa estratègica davant la previsió d'una menor disponibilitat de recursos hídrics en el futur. És per això que Zschimmer & Schwarz España i SITRA Agua Industrial, en el marc de l'Aula de Química Sostenible i Circular de la Universitat Jaume I, han oferit el seminari en línia «L'ús de reactius químics per al tractament d'aigües per osmosi inversa».

    El seminari ha estat a càrrec de David Balfagón, responsable de l'Àrea de Producte Químic en SITRA Agua Industrial. De la seua mà els assistents han conegut els aspectes clau sobre l'operació i manteniment de les plantes d'osmosi inversa, així com les qüestions relatives a l'ús de reactius químics que allarguen la vida útil de les membranes, element fonamental en els sistemes d'osmosi inversa.

    Tal com ha explicat Balfagón, la cura de les membranes amb els reactius químics adequats generalment suposa una producció més eficient i un estalvi de costos quant a manteniment i energia. Entre tots els additius químics, són destacables els antiincrustants, que inhibeixen la precipitació de sals i així eviten el risc d'incrustacions en les membranes i en les conduccions de rebuig.

    El seminari en línia es pot veure en el canal de YouTube de Zschimmer & Schwarz España i escoltar en Ivoox i Spotify.

    L'Aula de Química Sostenible i Circular de la Universitat Jaume I va nàixer en 2019 amb els objectius de fomentar el talent dels joves universitaris, desenvolupar sinergies entre l'empresa i la universitat i promoure la química verda.

    Pujar