elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Lliurats a l’UJI els Premis de Desenvolupament de Videojocs per a la Transició Ecològica de la Càtedra Interuniversitària de Nova Transició Verda

Lliurats a l’UJI els Premis de Desenvolupament de Videojocs per a la Transició Ecològica de la Càtedra Interuniversitària de Nova Transició Verda
  MÉS FOTOS
  Lliurats a l’UJI els Premis de Desenvolupament de Videojocs per a la Transició Ecològica de la Càtedra Interuniversitària de Nova Transició Verda - (foto 2)
  Lliurats a l’UJI els Premis de Desenvolupament de Videojocs per a la Transició Ecològica de la Càtedra Interuniversitària de Nova Transició Verda - (foto 3)
  Lliurats a l’UJI els Premis de Desenvolupament de Videojocs per a la Transició Ecològica de la Càtedra Interuniversitària de Nova Transició Verda - (foto 4)

  L’equip de la Càtedra Interuniversitària de Nova Transició Verda a la Universitat Jaume I ha lliurat els Premis de Desenvolupament de Videojocs per a la Transició Ecològica, concurs organitzat la primavera passada i adreçat a l’estudiantat de grau o màster de les cinc universitats públiques valencianes. L’objectiu era fomentar la conscienciació i l’acció social en l’àmbit climàtic d’una forma creativa, educativa i estimulant per a l’estudiantat, aprofitant el potencial explicatiu, col·laboratiu i visual dels videojocs.

  L’acte de lliurament de premis ha tingut lloc a l’edifici de Rectorat de l’UJI, amb la presència del director general de Coordinació Administrativa de la Vicepresidència Segona de la Generalitat, Marc Aparisi Martí; el vicerector de Planificació, Coordinació i Comunicació de l’UJI, Modesto Fabra, i la directora de la Càtedra a l’UJI, Eva Camacho. Cadascun dels membres dels grups guardonats ha rebut un diploma, i a més s’ha realitzat una breu demostració de cadascun dels jocs premiats.

  El primer premi, amb una dotació de 500 €, ha sigut per al projecte ‘Nashville’, d’Eva M. Garzón, Fernando Villanueva, Iker Gimbert, Jorge Tejado i Sergi Fuster. El segon premi, corresponent a ‘Iridiscent’ -de Susana Puig, Alba Ramos, Darius Ionut, Javier Seral i Carlos Sánchez- rep 300 €. El tercer pertany al videojoc ‘Elisa y el cambio climático’, d’Aníbal Manzano, Álvaro Rodríguez i Paula Herranz. El quart i cinquè lloc són per a ‘Plastic O’Clock’ i ‘Lotus’ respectivament, que compten amb un reconeixement especial pel seu bon treball. Tots els projectes presentats, de gran originalitat, mostren des de mons futuristes on la humanitat quasi està extingida fins a les situacions més quotidianes, amb les quals totes i tots podrien identificar-se.

  Impulsada per la Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica de la Generalitat Valenciana, la Càtedra compta amb participació de les cinc universitats públiques valencianes i va nàixer amb l’objectiu principal de desenvolupar activitats de recerca, docents i de difusió sobre estratègies i polítiques públiques en matèria de transició ecològica justa i lluita contra el canvi climàtic, en el marc del concepte d’hàbitat sostenible.

  Pujar