28 de març de 2020 28/3/20

L'elit de l'atletisme internacional es cita a la X edició de la Marató BP Castelló

L'elit de l'atletisme internacional es cita a la X edició de la Marató BP Castelló - (foto 1)
  • 20 corredors i corredores professionals internacionals buscaran batre les seues marques al desé aniversari del 42K castellonenc

Fins a 20 corredors i corredores professionals participaran aquest diumenge, 16 de febrer, per a tractar de superar la marca de 2:08:16 que va deixar l'any passat Andualem Belay Shiferaw. En aquesta ocasió, Etiòpia és el país d’on venen gran part dels atletes, seguit de Kenya. La Marató BP Castelló té un dels circuits més ràpids d'Espanya, convertint-se en l'escenari idoni per a que els participants, nacionals i internacionals, puguen batre els seus rècords.

A la categoria masculina, la prova compta amb un competitiu ventall internacional. Entre els atletes es poden trobar grans MMP que deixen entreveure el gran potencial que hi ha en aquesta desena edició. Lemi Dumecha, guanyador de la marató de Màlaga de l’any 2018, part com a favorit per a aquesta edició. No obstant això, els dotze atletes masculins tenen possibilitats de fer-se amb el trofeu.

A la categoria femenina, la competició també promet estar disputada. La campiona de la passada edició, Lemelem Berha, tornarà a córrer a la ciutat per a aconseguir el rècord de la prova. L'any passat es va quedar a tan sols vint segons d'aconseguir-lo i en aquesta edició ho tornarà a intentar. La resta de corredores també prometen barallar per la victòria. Cal destacar a Naomi Jebet, una atleta debutant que corre la mitja marató en un espectacular temps de 1:08.

La consecució de l'Etiqueta Bronze de la World Athletics s'ha convertit en un reclam per a un nombre cada vegada major d'atletes d'elit del més alt nivell. Aquest reconeixement, conjuntament amb el disseny d'un circuit ràpid i còmode, fa de la Marató BP Castelló una prova perfecta per a l'obtenció de rècords i la millora de les plusmarques.

Aquest dissabte 15 de febrer a les 11:30 al llarg de l'Expo-Marató es presentaran oficialment els atletes d'elit d'aquesta edició de l'any 2020. I el diumenge 16 de febrer, més de 4.000 corredors i corredores d'àmbit nacional i internacional correran pels carrers de Castelló en el desé aniversari de la gran cita del running castellonenc.

Pujar