elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'atleta Yalemzerf Yahualaw bat el rècord mundial de 10k femení a Castelló

L'atleta Yalemzerf Yahualaw bat el rècord mundial de 10k femení a Castelló
  • La kenyana ha arribat a la meta amb un temps de 29:14

MÉS FOTOS
L'atleta Yalemzerf Yahualaw bat el rècord mundial de 10k femení a Castelló - (foto 2)
L'atleta Yalemzerf Yahualaw bat el rècord mundial de 10k femení a Castelló - (foto 3)
L'atleta Yalemzerf Yahualaw bat el rècord mundial de 10k femení a Castelló - (foto 4)
L'atleta Yalemzerf Yahualaw bat el rècord mundial de 10k femení a Castelló - (foto 5)
L'atleta Yalemzerf Yahualaw bat el rècord mundial de 10k femení a Castelló - (foto 6)

El 10k FACSA Castelló, que s'ha celebrat paral·lelament a Marató bp Castelló, continua demostrant que és una de les proves amb més projecció a nivell nacional. La novena edició ha augmentat prop d'un 30% el nombre d'inscrits i ha acabat amb un rècord mundial que col·loca Castelló a l'elit internacional de l'atletisme.

L'atleta etíop Yalemzerf Yahualaw, que el 2021 ja va aconseguir la seua millor marca a València (29.45), s'ha superat i ha aconseguit una fita esportiva a l'abast de pocs: batre el rècord mundial de 10.000 en categoria femenina. La corredora ha creuat la meta en un temps de 29.14. Ha superat, per tant, el rècord de 29.38, que ostentava l'atleta de Baréin Kalkidan Gezahegne. Es tracta d'un esdeveniment de gran transcendència per a la província castellonenca en col·locar la prova com una de les més ràpides i atractives del panorama nacional i internacional. L'atleta, per descomptat, també ha batut el rècord de la prova, que fins ara ostentava Alemaddis Eyayu, aconseguit el 2019 amb una marca de 32:33.

A la categoria masculina el rècord de la prova també ha estat polvoritzat. En aquest cas, ha estat l'atleta Ronald Kwemoi, amb un temps de 27.16, l'encarregat d'arrabassar el lloc a Haimanot Mateb, que mantenia el rècord des del 2019 amb una marca de 28.18. L'atleta ha superat la seua plusmarca i ha demostrat l'alt nivell esportiu d'aquesta edició de 10k FACSA Castelló.

El pòdium masculí el completen els atletes Samwel Chebolei Masai (27:18) en segona posició, superant la seua marca, i el debutant Tadese Takele Bikila (27:21), en tercera posició.

Per la seua banda, el pòdium femení l'han completat les atletes Vicoty Chepngeno, de Kenya i Merci Cherono, també kenyana. Ambdues atletes han competit fort durant tota la prova i han aconseguit uns temps de 30.14 i 30.48, respectivament.

Els bons resultats obtinguts en els darrers anys són, en gran mesura, fruit del redisseny d'un circuit cada cop més ràpid, rectilini i pla. Uns resultats que reflecteixen la trajectòria ascendent de la prova esportiva al calendari nacional i que cada vegada atrau més i més atletes amb l'objectiu de millorar les seues plusmarques.

Marató bp Castelló està organitzat pel Club d´Atletisme Running Castelló i el Patronat d´Esports de l´Ajuntament de Castelló.

Pujar